Product

Η εξουσία ως λαός και ως έθνος

Product

Η εξουσιοδότηση

Η εξουσία, ο Χρεμύλος κι εγώ

Κωδικός:
117939
Manufacturer: 
Description: 

Η σάτιρα των σχέσεων εξουσίας-εξουσιαστών και Πολιτών-εξουσιαζόμενων στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα, βρίσκεται εδώ σε μια από τις καλύτερες και αποδοτικότερες στιγμές της. Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ παρουσιάζουν το έργο του Γιώργου Καραμανλή, "Ή Εξουσία, ο Χρεμύλος κι εγώ", μια εντελώς πρωτότυπη -πρωτοποριακή, ανατρεπτική γραπτή διαμαρτυρία, που διαθέτει τα εξωτερικά μορφολογικά χαρακτηριστικά θεατρικού έργου (διαχρονικό, δηκτικό, διάδηλο, σύμφωνα με το συγγραφέα).

10,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σάτιρα των σχέσεων εξουσίας-εξουσιαστών και Πολιτών-εξουσιαζόμενων στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα, βρίσκεται εδώ σε μια από τις καλύτερες και αποδοτικότερες στιγμές της. Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ παρουσιάζουν το έργο του Γιώργου Καραμανλή, "Ή Εξουσία, ο Χρεμύλος κι εγώ", μια εντελώς πρωτότυπη -πρωτοποριακή, ανατρεπτική γραπτή διαμαρτυρία, που διαθέτει τα εξωτερικά μορφολογικά χαρακτηριστικά θεατρικού έργου (διαχρονικό, δηκτικό, διάδηλο, σύμφωνα με το συγγραφέα). Ο Γιώργος Καραμανλής, με παρρησία εκθέτει τις απόψεις του για τις σχέσεις της εκάστοτε εξουσίας με τις πάντοτε πρόθυμες να τη βοηθήσουν οσφυοκάμπτριες θεραπαινίδες της. Το ερώτημα για τον αναγνώστη-θεατή παραμένει βέβαια, εάν η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται με φόντο το πανέμορφο τοπίο των Δελφών ή μόνο μέσα στην ονειρική φαντασία του πρωταγωνιστή του. Ανάλογα πώς θέλει να το δει κανείς. Ο Χρεμύλος, πάντως, που έσπευσε κατευθείαν από τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη για να ενημερώσει όλους μας -μαζί με τον πρωταγωνιστή- για τα σαγηνευτικά τερτίπια της σύγχρονής μας Εξουσίας είναι όσο ποτέ άλλοτε πραγματικός, καυστικός και επίκαιρος.
Subtitle: 
Διαχρονικό, δηκτικό, διάδηλο
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-426-440-0
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Καραμανλής γεννήθηκε στα Άθυρα του νομού Πέλλας και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και τέσσερα πεζογραφήματα. Είναι μέλος του Ομίλου Διεθνοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει τιμηθεί με βραβείο ποίησης και έργα του περιλαμβάνονται σε αρκετές ποιητικές ανθολογίες.

Subtitle: 
Διαχρονικό, δηκτικό, διάδηλο
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-426-440-0
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο