Product

Η ηθική εντός και εκτός των συνόρων

Product

Η ηθική κατά τον Πέτρο Βράιλα-Αρμένη

Η ηθική και τα όρια της φιλοσοφίας

Κωδικός:
148637
Manufacturer: 
Description: 

Το 2003, όταν απεβίωσε, ο Bernard Williams θεωρούνταν ήδη ένας από τους σπουδαιότερους φιλοσόφους της γενιάς του. Το έργο του χαρακτηρίζεται από έναν ασυνήθη συγκερασμό επίμονης έρευνας, φαντασίας, εμβρίθειας, αλλά και ανθρωπισμού. Κατά γενική ομολογία, η "Ηθική και τα όρια της φιλοσοφίας" είναι από τα πιο σημαντικά συγγράματα του Bernard Williams και κλασικό εγχειρίδιο στο πεδίο της ηθικής φιλοσοφίας.

23,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το 2003, όταν απεβίωσε, ο Bernard Williams θεωρούνταν ήδη ένας από τους σπουδαιότερους φιλοσόφους της γενιάς του. Το έργο του χαρακτηρίζεται από έναν ασυνήθη συγκερασμό επίμονης έρευνας, φαντασίας, εμβρίθειας, αλλά και ανθρωπισμού. Κατά γενική ομολογία, η "Ηθική και τα όρια της φιλοσοφίας" είναι από τα πιο σημαντικά συγγράματα του Bernard Williams και κλασικό εγχειρίδιο στο πεδίο της ηθικής φιλοσοφίας. Παρέχοντας μια εμπεριστατωμένη κριτική αυτού που ο Williams αποκαλεί "ηθικότητα, ο ιδιόμορφος θεσμός", ο συγγραφέας αντλεί υλικό από την αρχαία Ελλάδα και επαναπροσανατολίζει την ηθική θεωρία προς την "αλήθεια, την φιλαλήθεια, και το νόημα του ατομικού βίου". Ο Williams ερευνά αναστοχαστικά τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης φιλοσοφίας και παρέχει νέες απόψεις ως προς βασικά ζητήματα όπως ο σχετικισμός, η αντικειμενικότητα, και η δυνατότητα της ηθικής γνώσης.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-253-218-1
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα

O Bernard Williams είναι καθηγητής στο All Souls College της Οξφόρδης και καθηγητής γερμανικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Έχει εκδώσει τα έργα:
- Problems of the self,
- Ethics and the limits of philosophy,
- Shame and necessity,
- Making sense of humanity.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-253-218-1
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα