Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73051 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Η θεία κωμωδία

Η θεία κωμωδία

Κωδικός: 173520

Κόλαση: Καθαρτήρι: Παράδεισος
La Divina Commedia
Συγγραφέας: Dante Alighieri
Μεταφραστής: Καζαντζάκης, Νίκος, 1883-1957
Εκδότης: Εκδόσεις Καζαντζάκη
ISBN: 960-7948-32-7
Έτος Έκδοσης: 2010
Κωδικός προϊόντος: 173520

Λιανική τιμή:31.95EUR

τιμή bibliopolio.gr 28.76EUR

Έκπτωση: 3.19EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Όλη η Θεία Κωμωδία είναι δάσος από σύμβολα. Στο έργο αυτό έχει συμπυκνωθεί αλάκερη η σοφία τού Μεσαίωνα.
»Κι όχι μονάχα η σοφία. Παρά κι όλα τα πάθη τού Μεσαίωνα. Η απληστία που είχαν τότε οι άνθρωποι να ζήσουν, ν’ αγαπήσουν, να μισήσουν, ν’ αποχτήσουν δύναμη· και συνάμα, ο μεσαιωνικός τρόμος για την Κόλαση, για το Θεό που τα βλέπει όλα, και τίποτα δε συχωράει, και δεν ανέχεται ανταρσία. Οι αγγέλοι, οι δαιμόνοι, δεν ήταν αφηρημένες ιδέες παρά όντα πιο πραγματικά από τους ανθρώπους κι από τα ζώα. Η Γης τούτη, η τόσο ελκυστική, ήταν παγίδα· κι αλίμονο σε όποιον γοητεύουνταν από τα δολώματα. Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί τού Μεσαίωνα κυκλοφορούσαν μέσα στην παγίδα τούτη γιομάτοι αίμα χοχλακιστό, πεινούσαν κι έτρωγαν, διψούσαν κι έπιναν, αγαπούσαν, σκότωναν, με ένταση που η σημερινή άπιστη ανθρωπότητα δεν μπορεί πια να νιώσει.
»Ένας τέτοιος άνθρωπος, με τέτοιο αίμα, ήταν κι ο Δάντης. Και τα εφτά Αμαρτήματα τα είχε στο μέτωπό του· μα συνάμα και τις εφτά Φτερούγες, που τον χτυπούσαν και του σβήναν τις αθλιότητες και τις κακίες. Ο Δάντης δεν ήταν άνθρωπος της πένας, λόγιος· μήτε ήταν αγνός, ενάρετος, ανεξίκακος, δίκαιος· η ανάβαση γι’ αυτόν στο Καθαρτήρι ήταν έργο επίπονο, αιματερό, κατάχτηση ένοπλη κάθε στιγμή, μαστίγωμα της ψυχής του ανήλεο. Κι ο Παράδεισος δεν του ανοίχτηκε ήσυχα, χαρούμενα από τον πορτοφύλακα άγγελο· ο Δάντης έσπασε με τη βία την πόρτα τού Παράδεισου για να μπει.

Ο Νίκος Καζαντζάκης θεωρούσε τον Δάντη ως μια από τις ψυχές που έθρεψαν την ψυχή του και δεν αποχωριζόταν μια μικρού σχήματος έκδοση του ιταλικού πρωτοτύπου της Θείας κωμωδίας. Ο αχόρταγος ταξιδευτής του ορατού και του μη αισθητού κόσμου δεν μπόρεσε να μην ενδώσει στην πρόκληση να αποδώσει στα ελληνικά το αριστούργημα αυτό της ιταλικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Στην έκδοσή μας περιλαμβάνονται και τα τρία μέρη τού έργου: Κόλαση, Καθαρτήρι, Παράδεισος, αλλά και Εισαγωγή με βιογραφικά στοιχεία για τον Δάντη και ανάλυση του έργου (με εξωτερικό και εσωτερικό διάγραμμα), καθώς και πολυσέλιδα Σχόλια και Λεξιλόγιο, όλα του Νίκου Καζαντζάκη.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Κόλαση: Καθαρτήρι: Παράδεισος
Τίτλος πρωτότυπου: La Divina Commedia
Κωδικός προϊόντος: 173520
ISBN: 960-7948-32-7
Γλώσσα: Ελληνικά
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Ιταλικά
Μετάφραση από: Ιταλικά
Μήνας Έκδοσης: Απριλίος
Έτος Έκδοσης: 2010
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 671
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 21χ14Dante Alighieri

Dante Alighieri 12651321 Γεννήθηκε στη Φλωρεντία και πέθανε στη Ραβέννα σε ηλικία 56 ετών
Σπούδασε φιλοσοφία θεολογία και νομικά Αποφασιστικό ρόλο στη ζωή του και την όλη του ποιητική δημιουργία έπαιξε ο μεγάλος έρωτάς του προς την κατά ένα μόνο χρόνο νεώτερη του Βεατρίκη Πορτινάρι την οποία και για πρώτη του φορά συνάντησε σε ηλικία μόλις εννιά ετών Μετά από άλλα εννιά χρόνια την ξανασυνάντησε και την αγάπησε περιπαθέστατα αλλά και τελείως αγνά πλατωνικά Την έβλεπε σαν "άγγελο σε σχήμα γυναίκας" ή τέλος σαν "πηγή βαθύτατης και υψηλότατης συγκίνησης" γι αυτόν
Η Βεατρίκη που είχε στο μεταξύ συζευχθεί με άλλον πέθανε λίγο αργότερα σε ηλικία μόνο 25 ετών
Αρχικά ο Δάντης είχε περιγράψει τον πυριφλεγή μεγάλο του έρωτα στο βιβλίο του "Vita nuova" στη συνέχεια όμως έφθασε να τον αποθεώσει κυριολεκτικά στο ασύγκριτο του αριστούργημα την περίφημη "Divina comedia" τη "Θεία κωμωδία" δηλαδή τo διαιρεμένο ως γνωστόν σε τρία ξεχωριστά βιβλία: την "Κόλαση" το "Καθαρτήριο" και τον "Παράδεισο"
Ο μεγάλος Φλωρεντίνος βάρδος μαζί με τον σχεδόν σύγχρονό του Πετράρχη θεωρούνται κι σαν οι δύο αναμορφωτές της ιταλικής γλώσσας Με τη μέγιστη επίδραση των έργων τους πέτυχαν έκτοτε να καθιερώσουν την καθομιλουμένη ζωντανή γλώσσα του λαού ως γλώσσα της λογοτεχνίας η οποία κατ ολίγο εξελίχθηκε και σε επίσημη γλώσσα ολόκληρου του Ιταλικού εθνικού συνόλου
Τόσο στο "Συμπόσιό" του όσο και προ πάντως στην "Θεία κωμωδία" του ο Δάντης χρησιμοποιεί την καλλιεργημένη διάλεκτο της Τοσκάνας και της Φλωρεντίας που έγινε κατόπιν πρότυπο για όλους τους υπόλοιπους Ιταλούς ποιητές και συγγραφείς Καθώς δε τόνιζε κι ο ίδιος: "Χυδαία δεν είναι η γλώσσα του λαού που εγώ μεταχειρίζομαι Χυδαίοι είναι μόνο οι καταφρονητές της ζωντανής αυτής γλώσσας την οποία μιλούν οι άνθρωποι του μόχθου και της προκοπής στη χώρα αυτή"

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Η επιστολή στον Cangrande    Η θεία κωμωδία  Η θεία κωμωδία  Η θεία κωμωδία  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Εκδόσεις Καζαντζάκη
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Αντίσταση Ηρωική Συμφωνία
Αντίσταση Ηρωική Συμφωνία
35.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Η θεία κωμωδία
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.