Product

Η Ιόλη του ουρανού

Product

Η ιουδαϊκή παράδοσι στο διάλογο προς Τρύφωνα τον Ιουδαίο του μάρτυρος και φιλοσόφου Ιουστίνου

Η ιουδαϊκή κοινότητα της Ελεφαντίνης

Κωδικός:
63214
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία μιας κοινότητας Ιουδαίων, που έζησαν στην Αίγυπτο κατά τον 5ο αι. π.Χ. Η έρευνα βασίστηκε στις πηγές των ίδιων των Ιουδαίων, δηλαδή στους παπύρους και τα όστρακα, που ανακαλύφθηκαν στο νησί της Ελεφαντίνης κατά τη διάρκεια των εκεί ανασκαφών, στις αρχές του 20ού αι. Η παρούσα μελέτη προσπαθεί να διαφωτίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούσαν την κοινωνική δομή και υπόσταση της κοινότητας της Ελεφαντίνης.

19,08 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία μιας κοινότητας Ιουδαίων, που έζησαν στην Αίγυπτο κατά τον 5ο αι. π.Χ. Η έρευνα βασίστηκε στις πηγές των ίδιων των Ιουδαίων, δηλαδή στους παπύρους και τα όστρακα, που ανακαλύφθηκαν στο νησί της Ελεφαντίνης κατά τη διάρκεια των εκεί ανασκαφών, στις αρχές του 20ού αι. Η παρούσα μελέτη προσπαθεί να διαφωτίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούσαν την κοινωνική δομή και υπόσταση της κοινότητας της Ελεφαντίνης. Ερευνώνται οι πολιτικοί, οι οικονομικοί, οι θρησκευτικοί και οι οικογενειακοί θεσμοί, καθώς και οι σχέσεις μίας κοινότητας της ιουδαϊκής διασποράς με την Ιερουσαλήμ και την περσική διοίκηση.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-288-078-3
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Χρυσοβαλάντη (Βάλια) Παπαναστασοπούλου είναι εκπαιδευτικός Θεολόγος-Φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Θεολογία στο Α.Π.Θ. και Αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ αντίστοιχα. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Παλαιά Διαθήκη και συνέχισε με διδακτορικές σπουδές στην Προϊστορική Αρχαιολογία και την Βιβλική Θεολογία και Αρχαιολογία στο Α.Π.Θ. Εργάστηκε σε ανασκαφές σε διάφορες αρχαιολογικές θέσεις της Βόρειας Ελλάδας (Δισπηλιό, Τούμπα, Παλιάμπελα, Λεπτοκαρυά). Ειδικεύεται στο χώρο της Προϊστορικής θρησκείας του Αιγαίου και της Εγγύς Ανατολής με έμφαση στη μελέτη των ειδωλίων, των ταφικών εθίμων και του φαινομένου του θρησκευτικού συγκρητισμού.
Γράφει επιστημονικά άρθρα, μελέτες, ποιήματα και ιστορίες, ενώ συμμετέχει σε συνέδρια και ανασκαφικές έρευνες. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την φωτογραφία, τις βόλτες, τη μαγειρική και τα κατοικίδιά της.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-288-078-3
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο