Product

Η ιστορία της Βέλβετ Παλμ

Product

Η ιστορία της βιβλιοθήκης στον δυτικό πολιτισμό

Η ιστορία της βιβλιοθήκης στον δυτικό πολιτισμό

Κωδικός:
75990
Manufacturer: 
Description: 

Στην έκδοση: "Η Ιστορία της Βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό", παρουσιάζονται σε πέντε εκτενή κεφάλαια, το χρονικό και οι λόγοι που οδήγησαν στην εξέλιξη των μικρών αρχειακών βιβλιοθηκών σε μνημειακές βιβλιοθήκες της ελληνιστικής εποχής. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τα συστήματα γραφής της Εποχής του Χαλκού (3000 - 1100 π.Χ.) στον Μινωικό και Μυκηναϊκό Πολιτισμό - Ιερογλυφική, Γραμμική Α., Γραμμική Β., Κυπριώτικο Συλλαβάριο και Δίσκος της Φαιστού - , όπως, επίσης, και για τον τρόπο κατασκευής των πινακίδων γραφής και της αρχειοθέτησής τους.

45,86 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην έκδοση: "Η Ιστορία της Βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό", παρουσιάζονται σε πέντε εκτενή κεφάλαια, το χρονικό και οι λόγοι που οδήγησαν στην εξέλιξη των μικρών αρχειακών βιβλιοθηκών σε μνημειακές βιβλιοθήκες της ελληνιστικής εποχής. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τα συστήματα γραφής της Εποχής του Χαλκού (3000 - 1100 π.Χ.) στον Μινωικό και Μυκηναϊκό Πολιτισμό - Ιερογλυφική, Γραμμική Α., Γραμμική Β., Κυπριώτικο Συλλαβάριο και Δίσκος της Φαιστού - , όπως, επίσης, και για τον τρόπο κατασκευής των πινακίδων γραφής και της αρχειοθέτησής τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφεται το χρονικό της καθιέρωσης του θεσμού της δημόσιας βιβλιοθήκης από την εποχή του Πολυκράτη και του Πεισιστράτου -στη Σάμο και την Αθήνα τον 6ο π.Χ. αντίστοιχα- καθώς και της συγκρότησης των πρώτων βιβλιοθηκών των φιλοσοφικών σχολών των Αθηνών: της Ακαδημίας του Πλάτωνα, του Λυκείου και της Στοάς. Στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαια περιγράφονται οι συνθήκες που οδήγησαν τους Πτολεμαίους και τους άλλους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη δημιουργία μεγάλων πολιτιστικών κέντρων στην Ανατολή, τα οποία πλαισιώθηκαν με μνημειακές βιβλιοθήκες. Στο πέμπτο, και τελευταίο, κεφάλαιο γίνεται λόγος για τον τρόπο που θησαυρίζονταν οι πρώτες ιδιωτικές βιβλιοθήκες, όπως και για την αρχιτεκτονική διευθέτηση του χώρου των αρχειακών βιβλιοθηκών και την εσωτερική διάταξη και τον εξοπλισμό τους, κατά τα τέλη του 2ου αιώνα π.Χ. περίπου. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Από τον Μίνωα στην Κλεοπάτρα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-86805-6-5
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
30χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο
Volume No: 
6

Ο Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος είναι αρχιτέκτονας, ιστορικός του βιβλίου και εκδότης. Πιο γνωστά έργα του είναι η πεντάτομη "Ιστορία της βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό", η οποία καλύπτει τη χρονική περίοδο από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα έως και την Αναγέννηση, μετά από ενδελεχή έρευνα δώδεκα ετών, οι εργασίες του για τις αρχαιοελληνικές βιβλιοθήκες του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, ο τόμος "Οι ελληνικές εκδόσεις του Άλδου Μανούτιου και οι Έλληνες συνεργάτες του (π. 1494-1515)" και η νέα, υπό έκδοση, ιστορική έρευνα: "Η πνευματική πορεία του Γένους με όχημα το χειρόγραφο και το έντυπο βιβλίο", η οποία θα περιλάβει πέντε τόμους.

Subtitle: 
Από τον Μίνωα στην Κλεοπάτρα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-86805-6-5
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
30χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο
Volume No: 
6