Product

Η ιστορία του κύκλου

Product

Η ιστορία του μάγου χωρίς όνομα

Η ιστορία του λεσβιακού, γκέι, αμφί και τρανς κινήματος στην Ελλάδα: μια πρώτη αποτίμηση

Κωδικός:
133697
Manufacturer: 
Description: 

Με τη συζήτηση αυτή, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας - Athens Pride έδωσε το ερέθισμα για μια πρώτη αποτίμηση της ιστορίας της κοινότητάς μας στην Ελλάδα. Η ιστορική συνείδηση είναι προϋπόθεση για το χτίσιμο μιας συλλογικής ταυτότητας και μιας κοινότητας. Γι' αυτό το λόγο θεωρούμε χρέος ας να θυμόμαστε τι προϋπήρξε στην Ελλάδα.
Ελπίζουμε σύντομα να βρεθούμε άτομα, τα οποία θα καταγράψουν επιστημονικά πια την ιστορία μας, η οποία ξεκινάει με τη διακήρυξη του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλοφίλων Ελλάδος (ΑΚΟΕ) το 1976.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με τη συζήτηση αυτή, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας - Athens Pride έδωσε το ερέθισμα για μια πρώτη αποτίμηση της ιστορίας της κοινότητάς μας στην Ελλάδα. Η ιστορική συνείδηση είναι προϋπόθεση για το χτίσιμο μιας συλλογικής ταυτότητας και μιας κοινότητας. Γι' αυτό το λόγο θεωρούμε χρέος ας να θυμόμαστε τι προϋπήρξε στην Ελλάδα. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθούμε άτομα, τα οποία θα καταγράψουν επιστημονικά πια την ιστορία μας, η οποία ξεκινάει με τη διακήρυξη του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλοφίλων Ελλάδος (ΑΚΟΕ) το 1976. Η συζήτηση έγινε στις 19 Μαρτίου 2008, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Νοσότρος" (Θεμιστοκλέους 66, Αθήνα). Στη συζήτηση συμμετείχαν (αλφαβητικά): Θοδωρής Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος, δημοσιογράφος Λουκάς Θεοδωρακόπουλος, ιδρυτικό μέλος του ΑΚΟΕ, εκδότης του "Αμφί" Πάολα, εκδότρια του περιοδικού "Κράξιμο" Ειρήνη Πετροπούλου, αρθρογράφος-μεταφράστρια
Subtitle: 
Athens Pride 2008
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6654-78-8
Book pages: 
30
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Athens Pride 2008
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6654-78-8
Book pages: 
30
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο