Product

Η κίνηση της "Ζωής" στην Ελλάδα

Product

Η κίνηση των 115

Η κίνηση της σύμφυσης

Κωδικός:
29908
Manufacturer: 
4,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
1985
Book pages: 
21
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Τον περισσότερο χρόνο ο Πέτρος Χαριτάτος κατοικεί στις Σπέτσες. Εκεί κάνει την επιτόπια έρευνα για το πώς αλλάζουν, από γενιά σε γενιά, οι αξίες και οι συμπεριφορές της κοινωνίας. Η μελέτη του καλύπτει τους τελευταίους δυο αιώνες (7-8 γενιές), μια περίοδο με έντονες δοκιμασίες και προκλήσεις, που βγάζει το καλύτερο και το χειρότερο στον άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα αλλά ακόμα πιο έντονα στις Σπέτσες, όπου η ακμή κι η παρακμή είναι πιο έντονες από ό,τι σε άλλες περιοχές. Με αυτή την έννοια, οι Σπέτσες είναι μια σχολή που έχει πολλά να διδάξει: μια σοφία - μια "τέχνη του βίου" - που ταιριάζει καλύτερα στην αταξία της σημερινής ζωής.
Παράλληλα με την έρευνα, φωτογραφίζει σκηνές της καθημερινής ζωής, γράφει ιστορίες οικογενειών και βιογραφίες ξεναγεί επισκέπτες και παραλαμβάνει στοίβες με παλιά χαρτιά που τις μετατρέπει σε οργανωμένα αρχεία.
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, τέλειωσε το σχολείο στην Αθήνα, σπούδασε πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες στο Παρίσι, εργάστηκε στην Ελλάδα στη δημοσιογραφία, την πολιτική και τις επιχειρήσεις και έγραψε δύο βιβλία.

Publications Date: 
1985
Book pages: 
21
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο