Product

Η κατάρα του δημάρχου

Product

Η κατάρα του Κοπέρνικου

Η κατάρα του Έντγκαρ

Κωδικός:
113735
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Τζον Έντγκαρ Χούβερ υπήρξε ο πανίσχυρος αρχηγός του FBI για πενήντα σχεδόν χρόνια (1924-1972). Κανένας αμερικανός πρόεδρος δεν μπόρεσε να τον παρακάμψει. Κανένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπόρεσε να τον ελέγξει. Λάτρης της εξουσίας. Δεξιοτέχνης της πολιτικής κατασκοπίας. Επικεφαλής της μεγάλης σταυροφορίας ενάντια στον κομμουνισμό. Η "αμερικάνικη Γκεστάπο". Αναμφίβολα, πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία των ΗΠΑ.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Τζον Έντγκαρ Χούβερ υπήρξε ο πανίσχυρος αρχηγός του FBI για πενήντα σχεδόν χρόνια (1924-1972). Κανένας αμερικανός πρόεδρος δεν μπόρεσε να τον παρακάμψει. Κανένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπόρεσε να τον ελέγξει. Λάτρης της εξουσίας. Δεξιοτέχνης της πολιτικής κατασκοπίας. Επικεφαλής της μεγάλης σταυροφορίας ενάντια στον κομμουνισμό. Η "αμερικάνικη Γκεστάπο". Αναμφίβολα, πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία των ΗΠΑ. Στο πολυσυζητημένο αυτό μυθιστόρημα, ο Μαρκ Ντουγκέν χρησιμοποιεί τα ημερολόγια του αναπληρωτή διεθυντή του FBI και εραστή του Χούβερ Κλάιντ Τόλσον. Αποτέλεσμα: μια εντυπωσιακή αναβίωση της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας μέσα από τα πρόσωπα και τα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Οι σχέσεις του Χούβερ με τους Ρούζβελτ, Τρούμαν και Αϊζενχάουερ, η έχθρα του με τους Κένεντι, η στήριξη του μακκαρθισμού και οι διώξεις των αντιφρονούντων, οι περίφημοι μυστικοί φάκελοι που κρατούσε για πολιτικούς, καλλιτέχνες, διανοούμενους, οι διπλωματικές αποστάσεις του από τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα φωτίζουν μισό αιώνα -παρασκηνιακής- δράσης στην αμερικανική πολιτική σκηνή.
Subtitle: 
Το μυθιστόρημα του αρχηγού του FBI
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-2911-1
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μαρκ Ντουγκέν γεννήθηκε στη Σενεγάλη το 1957. Το πρώτο του μυθιστόρημα "La chambre des officiers" ("Το γραφείο των αξιωματικών") (1988), διακρίθηκε με δεκαοχτώ λογοτεχνικά βραβεία. Έχει επίσης κυκλοφορήσει τα έργα "La campagne anglaise" ("Η αγγλική ύπαιθρος"), "Heureux comme Dieu en France" ("Ευτυχής σαν Θεός στη Γαλλία"), " La malediction d' Edgar" ("Η κατάρα του Έντγκαρ"). Το "Μια συνηθισμένη εκτέλεση" είναι το πέμπτο μυθιστόρημά του.

Subtitle: 
Το μυθιστόρημα του αρχηγού του FBI
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-2911-1
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο