Product

Η καταγωγή των ειδών

Product

Η καταγωγή των ειδών

Η καταγωγή των ειδών

Κωδικός:
71763
Manufacturer: 
Description: 

Τι ακριβώς είναι το είδος; Πώς σχηματίζονται τα νέα είδη; Μια θεωρία λέει ότι μπορούν να προέλθουν νέα είδη από τα υπάρχοντα, με μια διαδικασία βαθμιαίας αλλαγής που ονομάζεται εξέλιξη. Αλλά πώς γίνεται ένα είδος να μεταβληθεί σε κάποιο άλλο;
Το ερώτημα αυτό αποτελεί ακόμη και σήμερα το αντικείμενο ζωηρής διαμάχης, όπως και πριν 120 χρόνια όταν ο Κάρολος Δαρβίνος υποστήριξε για πρώτη φορά, ότι η εξέλιξη εμπεριέχει μια διαδικασία που ονόμασε φυσική επιλογή.

13,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι ακριβώς είναι το είδος; Πώς σχηματίζονται τα νέα είδη; Μια θεωρία λέει ότι μπορούν να προέλθουν νέα είδη από τα υπάρχοντα, με μια διαδικασία βαθμιαίας αλλαγής που ονομάζεται εξέλιξη. Αλλά πώς γίνεται ένα είδος να μεταβληθεί σε κάποιο άλλο; Το ερώτημα αυτό αποτελεί ακόμη και σήμερα το αντικείμενο ζωηρής διαμάχης, όπως και πριν 120 χρόνια όταν ο Κάρολος Δαρβίνος υποστήριξε για πρώτη φορά, ότι η εξέλιξη εμπεριέχει μια διαδικασία που ονόμασε φυσική επιλογή. Η "καταγωγή των ειδών" αποτελεί μια μοναδική εισαγωγή στη θεωρία του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή. Αρχίζει εξετάζοντας τις δυό διαφορετικές σημασίες της λέξης "είδος" και συνεχίζει με τις τέσσερις παρατηρήσεις για τα είδη που ζουν σήμερα. Εξετάζεται επίσης ο πιθανός ρόλος της φυσικής επιλογής στο σχηματισμό των ειδών. Αυτό το ενδιαφέρον βιβλίο γράφτηκε από το προσωπικό του Βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και εκδόθηκε συγχρόνως με το άνοιγμα της μεγάλης έκθεσης του Μουσείου.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-253-041-3
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-253-041-3
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο