Product

Η κληρονομιά της ελευθερίας

Product

Η κληρονομιά της Ιένας

Η κληρονομιά της Έστερ

Κωδικός:
50451
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Για είκοσι χρόνια η Έστερ ζει επίπεδα και χωρίς κραδασμούς, περιμένοντας υποσυνείδητα την επιστροφή του Λάγιος, του μοναδικού άντρα που αγάπησε και ήτανε, για λίγο καιρό, το μόνο αληθινό νόημα της ζωής της. Και μια μέρα ο Λάγιος επιστρέφει, ο Λάγιος ο ψεύτης, ο πλαστογράφος, ο παλιάνθρωπος, ο Λάγιος που ασκεί πάνω στους άλλους μια γοητεία, σαν μαγεία ή σαν τρομερό δηλητήριο, και που είχε πει πως μόνο μια γυναίκα αγάπησε, εκείνη, κι έπειτα είχε παντρευτεί την αδελφή της. Η Έστερ ξέρει πως έρχεται για να της πάρει το μόνο πράγμα αξίας που δεν της είχε ακόμη αρπάξει.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Για είκοσι χρόνια η Έστερ ζει επίπεδα και χωρίς κραδασμούς, περιμένοντας υποσυνείδητα την επιστροφή του Λάγιος, του μοναδικού άντρα που αγάπησε και ήτανε, για λίγο καιρό, το μόνο αληθινό νόημα της ζωής της. Και μια μέρα ο Λάγιος επιστρέφει, ο Λάγιος ο ψεύτης, ο πλαστογράφος, ο παλιάνθρωπος, ο Λάγιος που ασκεί πάνω στους άλλους μια γοητεία, σαν μαγεία ή σαν τρομερό δηλητήριο, και που είχε πει πως μόνο μια γυναίκα αγάπησε, εκείνη, κι έπειτα είχε παντρευτεί την αδελφή της. Η Έστερ ξέρει πως έρχεται για να της πάρει το μόνο πράγμα αξίας που δεν της είχε ακόμη αρπάξει. Και ξέρει επίσης πως η ιστορία δεν τέλειωσε, γιατί οι άτυχοι έρωτες δεν τελειώνουν ποτέ... Σ' αυτό το μυθιστόρημα ο Μάραϊ, ακαταμάχητος τεχνίτης στην αφηγηματική ένταση, ωθεί στο έπακρο την ιστορία των ηρώων του, σφίγγοντας σαν μάγκανο την ψυχή μας μέχρι την τελευταία του λέξη.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-181-1
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ούγγρος συγγραφέας Σάντορ Μάραϊ (1900-1989) γεννήθηκε στην Κάσσα (σήμερα Κόζιτσε της Σλοβακίας) από εύπορη οικογένεια. Δημοσιογράφος στην αρχή, στη Βουδαπέστη και αργότερα στη Γερμανία και στο Παρίσι, έγινε διάσημος στην Ουγγαρία σαν μυθιστοριογράφος στη δεκαετία του 1930. Μετά τον πόλεμο και την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη χώρα του κατέφυγε στο Παρίσι και τελικά στις ΗΠΑ. Τα έργα του, που ήταν απαγορευμένα στην Ουγγαρία μέχρι το 1990, έχουν αποκτήσει τώρα διεθνή αναγνώριση και μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες. "Η Κληρονομιά της Έστερ" πρωτοεκδόθηκε το 1939, ενώ οι "Στάχτες" το 1942.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-181-1
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο