Product

Η κοιλάδα με τους άμπουλες

Product

Ο δράκος της Πρέσπας: Η κοιλάδα της λάσπης

Η κοιλάδα της αταξίας

Κωδικός:
36044
Manufacturer: 
Description: 

Η "Αταξία", ένα απόμερο ελβετικό χωριό, ζει αποκλειστικά από τους τουρίστες του ξενοδοχείου της κοιλάδας. ΄Ωσπου μια μέρα κάποια αμερικανική ένωση το αγοράζει για τα μέλη της, που είναι όλοι δισεκατομμυριούχοι. Εκεί, υπό την καθοδήγηση ενός κληρικού, θεωρητικού του Θείου Ελέους και της Πενίας, προσπαθούν να σώσουν κάθε καλοκαίρι την ψυχή τους. ΄Ομως το ξενοδοχείο λειτουργεί με άκρα μυστικότητα και τους χειμώνες: φιλοξενεί την αφρόκρεμα του εγκλήματος, τους συνεργάτες του συνδικάτου του "Μεγάλου".

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η "Αταξία", ένα απόμερο ελβετικό χωριό, ζει αποκλειστικά από τους τουρίστες του ξενοδοχείου της κοιλάδας. ΄Ωσπου μια μέρα κάποια αμερικανική ένωση το αγοράζει για τα μέλη της, που είναι όλοι δισεκατομμυριούχοι. Εκεί, υπό την καθοδήγηση ενός κληρικού, θεωρητικού του Θείου Ελέους και της Πενίας, προσπαθούν να σώσουν κάθε καλοκαίρι την ψυχή τους. ΄Ομως το ξενοδοχείο λειτουργεί με άκρα μυστικότητα και τους χειμώνες: φιλοξενεί την αφρόκρεμα του εγκλήματος, τους συνεργάτες του συνδικάτου του "Μεγάλου". Ποιος είναι όμως ο "Μεγάλος" και ποιοι του προσφέρουν κάλυψη; ΄Ισως να μην το μαθαίναμε ποτέ, αν δε βιάζανε την ανήλικη κόρη του προέδρου της κοινότητας και, το χειρότερο, αν η κυβέρνηση δε διέταζε να εκτελεστεί ο αγαπημένος σκύλος του. ΄Ομως η ανθρώπινη ανοχή έχει τα όρια της...
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-7027-41-8
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φρήντριχ Ντύρενματ (1921-1990) γεννήθηκε στο Κονολφίνγκεν, ένα χωριό κοντά στη Βέρνη της Ελβετίας. Γιος διαμαρτυρόμενου παπά, σπούδασε στη Βέρνη και στη Ζυρίχη φιλοσοφία και θεολογία. Στην αρχή εργάστηκε σαν γραφίστας και σχεδιαστής και ταυτόχρονα έγραψε τα πρώτα του δράματα και διηγήματα. Το 1947 έκανε την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση σαν θεατρικός συγγραφέας με το έργο του "Εs steht geschrieben" ("Είναι γραμμένο"), το οποίο προκάλεσε στη Ζυρίχη θεατρικό σκάνδαλο. Ακολούθησαν "Ο τυφλός", "Ρωμύλος ο Μέγας", "Ο γάμος του κυρίου Μισισιπή", "Ένας άγγελος έρχεται στη Βαβυλώνα". Οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν με τα δύο έργα που τον έκαναν γνωστό σ' όλο τον κόσμο και τα οποία παίχτηκαν και στην Αθήνα από το Εθνικό Θέατρο: "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" και "Οι φυσικοί". Το τελευταίο του από μια μεγάλη σειρά θεατρικών έργων ήταν το "Der Meteor" (1967) που παίχτηκε ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και είχε μεγάλη επιτυχία. Όλα αυτά έκαναν τον Ντύρενματ έναν από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους συγγραφείς της Ευρώπης. Υπήρξε το "τρομερό παιδί" της ελβετικής λογοτεχνικής ζωής, ένα πνεύμα ανήσυχο, δηκτικό, ειρωνικο και κριτικό, που με κάθε νέο έργο του ξάφνιαζε και τρόμαζε τον κόσμο. Τιμήθηκε, όσο ζούσε, με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο του Κύκλου των Θεατρικών Κριτικών και το βραβείο Σίλερ. Πέθανε το 1990.

(Φωτογραφία: Isolde Ohlbaum)

Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-7027-41-8
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο