Product

Η κούκλα

Product

Η κούκλα

Η κούκλα

Κωδικός:
105971
Description: 

Το βιβλίο αυτό είναι μια μελέτη για την κούκλα και την παρουσία της στον Ελλαδικό χώρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Βασικός του σκοπός είναι να εξετάσει, στα πλαίσια του δυνατού, τη συμμετοχή της στην κοινωνική και θρησκευτική ζωή των Ελλήνων όπως επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας και διαπλέκεται με τα έθιμα και τις παραδοσιακές του λαού.

25,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό είναι μια μελέτη για την κούκλα και την παρουσία της στον Ελλαδικό χώρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Βασικός του σκοπός είναι να εξετάσει, στα πλαίσια του δυνατού, τη συμμετοχή της στην κοινωνική και θρησκευτική ζωή των Ελλήνων όπως επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας και διαπλέκεται με τα έθιμα και τις παραδοσιακές του λαού. Στην κοινωνική ζωή την κούκλα την συναντάμε ως παιχνίδι, είτε ομαδικό, ένα είδος πολύπλευρης θεατρικής τέχνης όπως το κουκλοθέατρο, ο Καραγκιόζης και οι μαριονέτες, είτε ατομικό, σαν ένα είδος συναισθηματικού διαλόγου ανάμεσα σ' αυτή και το παιδί, και με κάποιες εκπαιδευτικές προεκτάσεις, προετοιμασία δηλαδή για την κατοπινή μητρότητα, αφού στα χέρια του παιδιού η κούκλα ζωντανεύει και μοιάζει να έχει πλήθος βιοτικές λειτουργίες (τάισμα, κοίμισμα, λούσιμο, περίπατος κ.λ.π.). Γνωρίζοντας ότι η μελέτη αυτή δεν είναι απαλλαγμένη από ελλείψεις και προεξοφλώντας τα πολλά ερωτηματικά που αφήνει αναπάντητα, έχω την πεποίθηση ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων για να συνεχίσουν. [...] Μαρία Αργυριάδη
Subtitle: 
Στην ελληνική ζωή και τέχνη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα
Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-7294-06-8
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
30χ29
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Η Μαρία Αργυριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ε.Μ.Π. Από το 1970 άρχισε να συλλέγει κούκλες και παιχνίδια (ελληνικά και ευρωπαϊκά) και η αγάπη της γι' αυτά, και ιδίως για τις κούκλες, την έκαναν να ασχοληθεί με την έρευνα και τη μελέτη τους. Είναι μέλος της United Federation of Doll Clubs. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε περιοδικά. Η συλλογή της θεωρείται μια από τις δέκα σπουδαιότερες της Ευρώπης και γι' αυτό συχνά την επισκέπτονται μελετητές και συλλέκτες του εξωτερικού. Έχει εκθέσει αντικείμενα της συλλογής της στην Πολιτιστική Εταιρεία Πανόραμα, στην Πινακοθήκη Πιερίδη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων κ.ά. Συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη στα εκπαιδευτικά του προγράμματα και συμμετέχει στην προετοιμασία της Πανελλαδικής Έκθεσης των Κ.Α.Π.Η. της Ελλάδας με τίτλο "Ξαναφτιάχνω τα παιχνίδια των παιδικών μου χρόνων".

Subtitle: 
Στην ελληνική ζωή και τέχνη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα
Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-7294-06-8
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
30χ29
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο