Product

Η κρίση της δύσης και οι νέοι καιροί

Product

Η κρίση της ελληνικής μεταποίησης και η παρέμβαση του κράτους

Η κρίση της ελλαδικής εκκλησίας και η παγίδα του ζηλωτισμού (παλαιό ημερολόγιο)

Κωδικός:
57702
Manufacturer: 
Description: 

Μου έκανε εντύπωση όταν πέθανε ο γερο-Παΐσιος, με τι εμπάθεια μιλούσαν κάποιοι Ζηλωτές εναντίον του. Το ίδιο για τον γέροντα Πορφύριο.
- Καλά, είναι τρελοί; ρώτησα κάποιον παλαιότερο μοναχό. Πώς μπορούν να λεν τέτοια πράγματα;

6,71 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μου έκανε εντύπωση όταν πέθανε ο γερο-Παΐσιος, με τι εμπάθεια μιλούσαν κάποιοι Ζηλωτές εναντίον του. Το ίδιο για τον γέροντα Πορφύριο. - Καλά, είναι τρελοί; ρώτησα κάποιον παλαιότερο μοναχό. Πώς μπορούν να λεν τέτοια πράγματα; - Ξέρουν τι κάνουν, Μιχαήλ. Έχουν το σχέδιό τους αυτοί. Διατυμπανίζουν στα σχίσματά τους ότι με την αλλαγή του ημερολογίου η Ορθόδοξη Εκκλησία αυτοκαθαιρέθηκε και το Άγιο Πνεύμα την εγκατέλειψε. Γι αυτό κι όλοι θα πάνε στην Κόλαση. Θα σωθούν μόνο όσοι κράτησαν το παλαιό ημερολόγιο, διότι το Άγιο Πνεύμα παρέμεινε στη δική τους «γνήσια εκκλησία». Τώρα λοιπόν, τη στιγμή που οι ίδιοι έγιναν 5 κομμάτια κι αναθεματίζονται μεταξύ τους με λύσσα, η κανονική Εκκλησία έχιε να δείξει Γεροντάδες, ως καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Αν είναι λοιπόν οι Γεροντάδες αυτοί πραγματική δημιουργία του Αγίου Πνεύματος και τα χαρίσματά τους αληθινά, τότε το Άγιο Πνεύμα ζει και ζωογονεί την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μία λύση υπάρχει: Ότι οι Γεροντάδες αυτοί είναι ψεύτικοι και πλανεμένοι.
Subtitle: 
Γνώμες γεροντάδων και γνωστών εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8048-05-2
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο μοναχός Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) το 1955. Από το 1973 μέχρι τις αρχές του 1988 έζησε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος. Από τότε ως το καλοκαίρι του 1998 έμεινε στο Σινά. Από τον Οκτώβριο δε του 1998 και μετά, ζει μόνος και ήσυχος.

Subtitle: 
Γνώμες γεροντάδων και γνωστών εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8048-05-2
Book pages: 
79
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο