Product

Η Κριτική (1959-1961) του Μανόλη Αναγνωστάκη

Product

Η κριτική για τα βιβλία του Τηλέμαχου Αλαβέρα

Η κριτική αξιολόγηση της ποίησης του Μανόλη Πρατικάκη

Κωδικός:
107764
Manufacturer: 
Description: 

[...] Το έργο του ποιητή Μανόλη Πρατικάκη (γενν. 6 Σεπτεμβρίου 1943, στο Μύρτος της Κρήτης), από τα χαρακτηριστικότερα και πλέον προβεβλημένα της γενιάς του 1970, παρουσιάζει εξαιρετικό κριτικό ενδιαφέρον. Πρώτα πρώτα, είναι η αντοχή του ποιητή και του έργου του στο χρόνο. Έπειτα, η πλούσια παραγωγή του και, ακόμη, η εν πολλοίς αυτονόμηση της ποίησής του και η αλλαγή της γραμμής πλεύσης του σε σύγκριση με το έργο των περισσότερων ποιητών της γενιάς του.

20,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το έργο του ποιητή Μανόλη Πρατικάκη (γενν. 6 Σεπτεμβρίου 1943, στο Μύρτος της Κρήτης), από τα χαρακτηριστικότερα και πλέον προβεβλημένα της γενιάς του 1970, παρουσιάζει εξαιρετικό κριτικό ενδιαφέρον. Πρώτα πρώτα, είναι η αντοχή του ποιητή και του έργου του στο χρόνο. Έπειτα, η πλούσια παραγωγή του και, ακόμη, η εν πολλοίς αυτονόμηση της ποίησής του και η αλλαγή της γραμμής πλεύσης του σε σύγκριση με το έργο των περισσότερων ποιητών της γενιάς του. [...] Θα παρουσιάσουμε στα επόμενα, με την απαιτούμενη πυκνότητα και κατά σειράς έκδοσης των βιβλίων, την κριτική αποτίμηση όλων των ποιητικών συλλογών του Μ. Πρατικάκη -μηδέ της πρώτης εξαιρουμένης, στην οποία δεν γίνεται καμιά ουσιαστική μνεία (πλην μιας τυπικής αναφοράς)-, μέσα από τα πολυάριθμα όντως κριτικά κείμενα που έχουν αφιερωθεί στην ποίησή του. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8309-64-6
Book pages: 
381
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεοδόσης Πυλαρινός είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα), όπου διδάσκει νεοελληνική φιλολογία και ιστορία του γλωσσικού ζητήματος. Έχει δημοσιεύσει μελέτες στα περισσότερα σύγχρονα λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι σύμβουλος έκδοσης και επιμελητής του λογοτεχνικού περιοδικού "Πόρφυρας" και επιστημονικός υπεύθυνος των "Κερκυραϊκών Χρονικών". Επιμελήθηκε διάφορους αφιερωματικούς τόμους και ειδικά τεύχη των περιοδικών "Πόρφυρας" και "Πάροδος". Για το βιβλίο του "Μεθιστορία, μύθος και ιστορία στην ποίηση" του Κυριάκου Χαραλαμπίδη τιμήθηκε στην Κύπρο με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8309-64-6
Book pages: 
381
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο