Product

Η ληστοσυμμορία Μίτα

Product

Η λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού

Η λήψη αποφάσεων στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

Κωδικός:
144606
Description: 

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας μεταρρύθμισης του θεσμικού του πλαισίου, με έμφαση στον μηχανισμό λήψης των αποφάσεων.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας μεταρρύθμισης του θεσμικού του πλαισίου, με έμφαση στον μηχανισμό λήψης των αποφάσεων. Οι λόγοι της μεταρρυθμιστικής αυτής προσπάθειας αφορούν περισσότερες πτυχές της λειτουργίας του ΟΣΕΠ: ξεκινούν από την κοινή σε κάθε διεθνή θεσμό ανάγκη περιοδικής επανεξέτασης των υφιστάμενων μηχανισμών και φτάνουν μέχρι την ανάγκη για προσαρμογή σε αλλαγές που συμβαίνουν στο διεθνές περιβάλλον το οποίο ασκεί αντίκτυπο στον ρόλο του ΟΣΕΠ και την θέση του στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου και πέραν αυτής. Το εγχείρημα της θεσμικής μεταρρύθμισης του ΟΣΕΠ καθίσταται περισσότερο πιεστικό αλλά και δυσχερές εκ του προσθέτου λόγου ότι ο Οργανισμός απαρτίζεται από ετερόκλητα κράτη μέλη, με διαφορετικές σκοπιές και μεθόδους αντιμετώπισης της περιφερειακής συνεργασίας. Το ερώτημα που τίθεται επομένως είναι εάν και σε ποιο βαθμό διαμορφώνεται ομοφωνία ανάμεσα στα κράτη μέλη για ουσιαστική μεταρρύθμιση του Οργανισμού. Είναι ο ΟΣΕΠ σε θέση να υλοποιήσει τον στόχο της μεταρρύθμισης για να γίνει πιο αποτελεσματικός οργανισμός; Ποιες θα είναι οι συνέπειες αν η διαδικασία θεσμικής μεταρρύθμισης καθυστερήσει ή αποδειχθεί κατώτερη των προσδοκιών;
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2344-0
Book pages: 
245
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Στριμπής είναι πτυχιούχος Νομικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών), κάτοχος πτυχίου DΕΑ στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, κάτοχος πτυχίου DESS στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Πανεπιστήμιο Paris I-Pantheon). Είναι νομικός σύμβουλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (2003-2009) και νομικός σύμβουλος της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (1999-2003).

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2344-0
Book pages: 
245
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο