Product

Η λίμνη με τις χάρτινες βαρκούλες

Product

Η λίμνη της φωτιάς

Η λίμνη της μνήμης

Κωδικός:
90817
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όπως τα έζησε "από μέσα" ένας κρατικός λειτουργός.

16,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όπως τα έζησε "από μέσα" ένας κρατικός λειτουργός. Η κομματικοποίηση του κράτους, η κρατικοποίηση των κομμάτων, η αναξιοκρατία, η γραφειοκρατία, η δωροδοκία, η ατιμωρησία, ο λαϊκισμός, η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, η άνιση μεταχείριση των φύλων, αλλά και ο Φαρισαϊσμός των Ταγών, η αλαζονία της εξουσίας, οι παρεμβάσεις της παραεξουσίας, τα "ληξιπρόθεσμα γραμμάτια" των εκάστοτε κυβερνώντων και η πτώση των αξιών, είναι πληγές που αποδυναμώνουν τον κρατικό μηχανισμό, απαξιώνουν τους κρατικούς λειτουργούς, ταλαιπωρούν και απογοητεύουν τον Έλληνα πολίτη. Η "Επανίδρυση" του κράτους είναι περισσότερο επείγουσα απ' όσο φαίνεται. Οι πληγές πρέπει να κλείσουν προτού κακοφορμίσουν και μολύνουν ανεπανόρθωτα την ψυχή του Έθνους. Και τότε ίσως να μην ξαναβρεθεί "της αγάπης ο Θεός" του Κωστή Παλαμά, να σώσει για μια ακόμη φορά αυτόν τον τόπο...
Subtitle: 
Οδοιπορικό ενός κρατικού λειτουργού
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-333-388-3
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Μαντζιαφού - Κανελλοπούλου γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας, όπου εξελίχθηκε στο βαθμό του γενικού Διευθυντού. Υπότροφος Διεθνών οργανισμών εμελέτησε τους κοινωνικούς θεσμούς στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εμπειρογνώμονας σε διάφορες ευρωπαϊκές οργανώσεις και Αντιπρόεδρος σήμερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τρίτη ηλικία, ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη των κοινωνικών προβλημάτων, με έμφαση στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας.
Εδημοσίευσε αρκετά βιβλία και άρθρα που αναφέρονται στο θεσμό της Οικογένειας. Σύζυγος, μητέρα και γιαγιά διακονεί επί μακρόν αυτό το αναντικατάστατο κύτταρο της ζωής που λέγεται "οικογένεια".

Subtitle: 
Οδοιπορικό ενός κρατικού λειτουργού
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-333-388-3
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο