Product

Η μάθηση της αναπνοής σε τρεις κινήσεις

Product

Η μαθητεία

Η μάθηση της ορθογραφίας

Κωδικός:
83838
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν τη μάθηση της ορθογραφίας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Είναι όντως δύσκολη η ελληνική ορθογραφία; Τι πρέπει να κάνουμε για τα ορθογραφικά λάθη στη σχολική τάξη; Μήπως να παρατηρήσουμε πώς μαθαίνουν τη δική τους μητρική γλώσσα άλλοι λαοί; Παρατηρώντας τις δικές τους έρευνες στην πρώτη μας μελέτη, μπορούμε να συγκρίνουμε και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για να διαχειριστούμε με ασφάλεια το πολύπλοκο ζήτημα της ορθογραφίας στην ελληνική γλώσσα.

8,26 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν τη μάθηση της ορθογραφίας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Είναι όντως δύσκολη η ελληνική ορθογραφία; Τι πρέπει να κάνουμε για τα ορθογραφικά λάθη στη σχολική τάξη; Μήπως να παρατηρήσουμε πώς μαθαίνουν τη δική τους μητρική γλώσσα άλλοι λαοί; Παρατηρώντας τις δικές τους έρευνες στην πρώτη μας μελέτη, μπορούμε να συγκρίνουμε και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για να διαχειριστούμε με ασφάλεια το πολύπλοκο ζήτημα της ορθογραφίας στην ελληνική γλώσσα. Μήπως πάλι ισχύει η υπόθεση ότι η ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων συντελεί στην καλύτερη ορθογραφική επίδοση; Στην υπόθεση αυτή απαντά η δεύτερη μελέτη μας. Στην τρίτη και τελευταία μελέτη του παρόντος βιβλίου διερευνούμε τη σχέση της ομοιοκαταληξίας με τη μάθηση της ορθογραφίας. Αναντίρρητα και οι τρεις αυτές περιοχές παιδαγωγικής μελέτης αλληλοσυμπληρώνονται ως θεωρία και πράξη και συνυπάρχουν στο χώρο της διδασκαλίας και μάθησης προτείνοντας σύγχρονες θεωρήσεις του ζητήματος και πρωτότυπες πρακτικές κατανόησής του, ώστε να δαμάσουμε τα ορθογραφικά λάθη με τη διδασκαλία της γλώσσας ή έστω να τα αντιμετωπίσουμε ως φυσική διαδικασία κατά τη γλωσσική ωρίμανση του παιδιού. Αυτή δεν είναι απλώς μια ακόμα απόδειξη της δυναμικής μιας γλώσσας. Είναι ενδεχομένως και η ασφαλέστερη μέθοδος για να απαλλαγούν τα παιδιά, ενίοτε και οι ενήλικοι, από το αίσθημα της σχολικής αποτυχίας που προκαλεί η ανορθογραφία.
Subtitle: 
Τρεις μελέτες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-631-8
Book pages: 
99
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Σμαράγδα Παπαδοπούλου (- Μανταδάκη: λογοτεχνικό ψευδώνυμο), γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Σπούδασε στην Ελλάδα και στην Αμερική και σήμερα διδάσκει ως επίκουρη καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο τη διδακτική της νεοελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το 1997 επιμελήθηκε ως αρχισυντάκτρια το παιδικό περιοδικό το Παγώνι, με ανάθεση έργου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Θεσσαλονίκη 1997. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία και έχει επιμεληθεί σενάρια για εκπαιδευτικά ντοκυμαντέρ δήμων της Θεσσαλονίκης. Άλλα βιβλία της στο λογοτεχνικό και επιστημονικό χώρο είναι: "Τα όνειρα του Προφήτη", Δόμος, 1995 - "Το παραμύθι της Ασπροπαπουτσίτσας", Καστανιώτης, 1996 - "Η μυστική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας", Αρχέτυπο, 1999 - "Η ολική γλώσσα στη διδακτική της γλωσσικής έκφρασης για την Α/βάθμια εκπαίδευση", Τυπωθήτω, 2000 δημοσιευμένο με το πραγματικό όνομα της συγγραφέως Σμαράγδα Παπαδοπούλου - "Το κάλεσμα", Αρμός, 2001 - "Η ιστορία των οκτώ αστεριών", Τυπωθήτω, 2002 δημοσιευμένο με το πραγματικό όνομα της συγγραφέως Σμαράγδα Παπαδοπούλου κ.ά.

Subtitle: 
Τρεις μελέτες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-631-8
Book pages: 
99
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο