Product

Η μαρξιστική θεωρία της επαναστατικής μετάβασης στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό

Product

Η μαρουδίτσα που έφερε την πασχαλιά

Η μαρξιστική θεωρία της ιστορίας

Κωδικός:
22202
Manufacturer: 
Description: 

Το προκείμενο τεύχος αποτελεί αναδημοσίευση από φωτοτυπημένο κείμενο μιας ομιλίας του συγγραφέα με θέμα "Η μαρξιστική θεωρία της ιστορίας", που έγινε στα γραφεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ενώσεως, στις 8.4.1965.
[...] Η αναδημοσίευση στο βιβλίο αυτό γίνεται και με τον υπότιτλο "Φιλοσοφία και μαρξισμός", γιατί η διδασκαλία των ιδρυτών του επιστημονικού σοσιαλισμού έχει τις ρίζες της στη φιλοσοφία και συγκεκριμένα στον έναν από τους δύο βασικούς κλάδους της, τον Υλισμό, και δη στους υλοζωιστές της Μιλήτου.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το προκείμενο τεύχος αποτελεί αναδημοσίευση από φωτοτυπημένο κείμενο μιας ομιλίας του συγγραφέα με θέμα "Η μαρξιστική θεωρία της ιστορίας", που έγινε στα γραφεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ενώσεως, στις 8.4.1965. [...] Η αναδημοσίευση στο βιβλίο αυτό γίνεται και με τον υπότιτλο "Φιλοσοφία και μαρξισμός", γιατί η διδασκαλία των ιδρυτών του επιστημονικού σοσιαλισμού έχει τις ρίζες της στη φιλοσοφία και συγκεκριμένα στον έναν από τους δύο βασικούς κλάδους της, τον Υλισμό, και δη στους υλοζωιστές της Μιλήτου.
Subtitle: 
Φιλοσοφία και μαρξισμός
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-310-192-3
Book pages: 
68
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Σκλάβος, μέλος της ιστορικής ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του (δεκαετία '20), γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1901. Το 1921 γίνεται μέλος της "Πανεργατικής" οργάνωσης συνδικαλιστικής και πολικής. Στην Ελλάδα ήρθε το Μάιο του 1924 και μετά από λίγο ανέλαβε τη διεύθυνση της "Κομμουνιστικής Επιθεώρησης", ενώ το 3ο έκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα) τον εξέλεξε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Κατά τη διάρκεια των διώξεων απ΄ την Κυβέρνηση Μιχαλακοπούλου και τη δικτατορία Παγκάλου, έμεινε προφυλακισμένος στις φυλακές Συγγρού και αργότερα εκτοπίστηκε στην Ανάφη.
Ως μέλος του Π.Γ. διαφώνησε με τη διαγραφή του Π. Πουλιόπουλου και αποχώρησε από το κόμμα, που τον διέγραψε το 1927. Συμμετείχε στην "Ενωμένη Αντιπολίτευση" με θεωρητικό όργανο το περιοδικό "Σπάρτακος".
Στη διάρκεια της Κατοχής συνεργάζεται με το ΕΑΜ της τηλεφωνικής. Μετά τα Δεκεμβριανά προσχωρεί στο ΣΚΕΛΔ και εκλέγεται μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Αντιτάχθηκε στην αποχή του Κόμματος και της αριστεράς γενικά απ΄ τις κρίσιμες εκλογές της 31.3.1946, καταψηφίζοντας τη σχετική απόφαση της Κ.Ε., και διαφώνησε με τη στάση του Κόμματος απέναντι στη διαφαινόμενη τάση για την οργάνωση νέου αντάρτικου.
Πολλά άρθρα του είναι δημοσιευμένα σε εφημερίδες και περιοδικά. Ζει στην Αθήνα.

Subtitle: 
Φιλοσοφία και μαρξισμός
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-310-192-3
Book pages: 
68
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο