Product

Η μηχανή του χρόνου

Product

Η μηχανή του χρόνου

Η μηχανή του χρόνου

Κωδικός:
141186
Description: 

Ο βρετανός συγγραφέας Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς (Κεντ 1866 - Λονδίνο 1946) θεωρείται, μαζί με τον Ιούλιο Βερν, ένας από τους πατέρες της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας. "Η μηχανή του χρόνου" είναι το πρώτο του έργο που ανήκει σε αυτό το είδος. Ακολούθησαν τα βιβλία "Ο αόρατος άνθρωπος" (1897) και "Ο πόλεμος των κόσμων" (1898), που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του παγκοσμίως.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο βρετανός συγγραφέας Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς (Κεντ 1866 - Λονδίνο 1946) θεωρείται, μαζί με τον Ιούλιο Βερν, ένας από τους πατέρες της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας. "Η μηχανή του χρόνου" είναι το πρώτο του έργο που ανήκει σε αυτό το είδος. Ακολούθησαν τα βιβλία "Ο αόρατος άνθρωπος" (1897) και "Ο πόλεμος των κόσμων" (1898), που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του παγκοσμίως. Ένας διάσημος εφευρέτης προσκαλεί στο εργαστήριό του μερικούς φίλους του, προκειμένου να τους δείξει την τελευταία εφεύρεσή του: μία μηχανή που ταξιδεύει στο χρόνο! Αν και τους κάνει μία επίδειξη των δυνατοτήτων της, κανείς δεν πιστεύει ότι πράγματι μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο. Έτσι, ο εφευρέτης αποφασίζει να βάλει σε λειτουργία τη μηχανή του και να μεταφερθεί ο ίδιος στο μέλλον. Με το τράβηγμα ενός μοχλού, λοιπόν, θα φτάσει στο έτος 802701, σε ένα άγνωστο μέρος, όπου συνυπάρχουν δύο παράξενες φυλές πλασμάτων: οι Ελόι και οι Μόρλοκς...
Subtitle: 
Διασκευή
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-469-291-7
Book pages: 
28
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Χέμπερτ Τζώρτζ Γουέλς, μυθιστοριογράφος και κοινωνιολόγος, γεννήθηκε στο Μπρόμλυ του Κέντ το 1866. Τελείωσε το σχολείο στο Μίντχερστ, έκανε ένα διάστημα παραγιός σε ταπετσέρη κι έπειτα σε κάποιο φαρμακείο, κέρδισε μια υποτροφία για το Βασιλικό Κολέγιο Θετικών Επιστημών, κι αργότερα δίδαξε σε κολέγιο του Καίημπριτζ. Πέθανε το 1946. Το πρώτο πετυχημένο βιβλίο του ήταν "Η μηχανή που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο" (1895). Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε "Ο αόρατος άνθρωπος". Πάθος της ζωής του Γουέλς και κίνητρο για τη δημιουργική γραφή του ήταν "να δημιουργεί ουτοπίες". Στην τελευταία φάση ο Γουέλς ξαναγύρισε στα κοινωνικοπολιτικά βιβλία, με το "΄Ενα ιστορικό σχεδιάγραμμα" και το "Σχήμα των πραγμάτων που θα 'ρθουν". Η "Αυτοβιογραφία" του δημοσιεύτηκε το 1934.

Subtitle: 
Διασκευή
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-469-291-7
Book pages: 
28
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο