Product

Η μοναξιά των γενναίων

Product

Η μοναξιά των σκουληκιών. Η μπόμπα

Η μοναξιά των πρώτων αριθμών

Κωδικός:
137525
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η Αλίτσε και ο Ματία βιώνουν στην παιδική τους ηλικία ο καθένας τη δική του τραυματική εμπειρία που με τις ανεπανόρθωτες συνέπειές της θα τους σημαδέψει για πάντα. Δυο άνθρωποι βαθιά στιγματισμένοι συναντιούνται κι ανακαλύπτουν πως είναι τόσο στενά δεμένοι και ταυτόχρονα τόσο αδιόρατα απόμακροι. Όπως αυτοί οι ξεχωριστοί αριθμοί που οι μαθηματικοί τους ονομάζουν δίδυμους πρώτους: δύο πρώτοι αριθμοί που χωρίζονται μόνο από ένα νούμερο αρκετά κοντινοί αλλά χωρίς ν' αγγίζει ποτέ ο ένας τον άλλο.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η Αλίτσε και ο Ματία βιώνουν στην παιδική τους ηλικία ο καθένας τη δική του τραυματική εμπειρία που με τις ανεπανόρθωτες συνέπειές της θα τους σημαδέψει για πάντα. Δυο άνθρωποι βαθιά στιγματισμένοι συναντιούνται κι ανακαλύπτουν πως είναι τόσο στενά δεμένοι και ταυτόχρονα τόσο αδιόρατα απόμακροι. Όπως αυτοί οι ξεχωριστοί αριθμοί που οι μαθηματικοί τους ονομάζουν δίδυμους πρώτους: δύο πρώτοι αριθμοί που χωρίζονται μόνο από ένα νούμερο αρκετά κοντινοί αλλά χωρίς ν' αγγίζει ποτέ ο ένας τον άλλο. Ο Πάολο Τζορντάνο μας δίνει ένα μυθιστόρημα με ήρωες δυο νέα παιδιά που το καθένα αναγνώρισε στο άλλο τη μοναξιά του, ένα βιβλίο μαθηματικής ευαισθησίας όπου η τέχνη των αριθμών και η αριθμητική του λόγου και των συναισθημάτων συναντιούνται με συγκλονιστικό και βαθιά ανθρώπινο τρόπο.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-410-542-6
Book pages: 
381
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάολο Τζορντάνο γεννήθηκε στο Τορίνο το 1982. Σπούδασε θεωρητική φυσική στο Πανεπιστήμιο του Τορίνου, όπου και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με υποτροφία. Η μοναξιά των πρώτων αριθμών είναι το πρώτο του βιβλίο για το οποίο κέρδισε μια σειρά διακρίσεων με αποκορύφωμα το Premio Strega το 2008.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-410-542-6
Book pages: 
381
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο