Product

Η μουσική δωματίου στην Ελλάδα στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα

Product

Η μουσική Ευρώπη

Η μουσική εκπαίδευση στη νεώτερη και σύγχρονη Ελλάδα

Κωδικός:
89994
Description: 

Η μουσική, όπως άλλωστε θα γνωρίζει ο αναγνώστης, είναι μια αισθητική γλώσσα που διαμορφώνεται και μεταβάλλεται σε συνάρτηση με ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες. Έτσι η εμφάνιση των διαφόρων μορφών της μουσικής έκφρασης αλλά και αγωγής μπορούν να προσεγγισθούν και να αναλυθούν μόνο σε συνδυασμό με αναφορές στις εκάστοτε ιστορίκες και κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες. [...]
(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μουσική, όπως άλλωστε θα γνωρίζει ο αναγνώστης, είναι μια αισθητική γλώσσα που διαμορφώνεται και μεταβάλλεται σε συνάρτηση με ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες. Έτσι η εμφάνιση των διαφόρων μορφών της μουσικής έκφρασης αλλά και αγωγής μπορούν να προσεγγισθούν και να αναλυθούν μόνο σε συνδυασμό με αναφορές στις εκάστοτε ιστορίκες και κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες. [...] (Από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Αναφορά στους Αρχαίους και Βυζαντινούς χρόνους
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7266-49-8
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Δημ. Σίμος γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1956. Μετά τις βασικές σπουδές στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο Παιδαγωγικό τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα σπούδασε θεωρητικά μουσικής, σύνθεση, βυζαντινή μουσική και μονωδία. Δάσκαλοι που σφράγισαν τις μουσικές σπουδές του υπήρξαν οι Ανδρέας Καρμπόνε, Μιχάλης Χατζηπανώριος, Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, Βαρβάρα Γκαβάκου, Penka Myntseva, Ilia Koyzoharov. Εκπόνησε διδακτορικό στη μουσική παιδαγωγική, το οποίο έλαβε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ανώτατης Διδακτορικής Επιτροπής της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας (Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Σόφιας).
Έχει υπηρετήσει διαδοχικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος (1981-1984), στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση (Ριζάρειο Σχολή) ως καθηγητής μουσικής και στη συνέχεια στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά (Γυμνάσιο - Ενιαίο Λύκειο). Σήμερα είναι στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Μουσικής.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου Ο.Ε.Δ.Β. "Μουσική - Α' Λυκείου" (βιβλίο μαθητή - βιβλίο δασκάλου). Έγραψε χορωδιακά και ορχηστικά έργα, συμφωνικά ποιήματα, ορατόρια, ενορχήστρωσε την ραψωδία "Κοσμάς ο Αιτωλός", ανθολογία σχολικών τραγουδιών, μελέτη της αρμονίας και πολυφωνίας κ.ά. Διηύθυνε για πολλά χρόνια μεγάλα χορωδιακά και οργανικά σχήματα ιερών ναών, όπως του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, της Ευαγγελιστρίας και της Μεταμορφώσεως Πειραιώς κ.ά., ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος χορωδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Παρουσίασε τη ραψωδία "Κοσμάς ο Αιτωλός" στην γιορτή της νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1987) στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ("Απόστολος Νικολαΐδης), στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Αμερικάνικο Κολέγιο και στο Ηρώδειο (1995) κατόπιν πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριάρχου για τον εορτασμό της 1900ετηρίδας από τη συγγραφή της "Αποκάλυψης".
Παρουσίασε τη συνθετική του εργασία σε χορωδιακά φεστιβάλ - Βεάκειο Πειραιώς- τη δεκαετία 80'-90', σε κεντρικούς χώρους των Αθηνών, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην ελληνική ομογένεια Γκριφόν Μπράουνσβάικ και Φραγκφούρτης (Γερμανίας), Λωζάνης και Γενεύης (Ελβετίας) το 1989 , στη Βάρνα Βουλγαρίας το 1922 και στην Κύπρο το 1997.
Το Μάρτιο του 2002 συντόνισε τη μεγαλειώδη συναυλία με θέμα "Ενθεγερσία του '21", που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή 2000 μαθητών και την πρωτοεπιστασία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Subtitle: 
Αναφορά στους Αρχαίους και Βυζαντινούς χρόνους
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7266-49-8
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο