Product

Η μουσική στην αρχαία Ελλάδα

Product

Η μουσική στην εκπαίδευση

Η μουσική στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη

Κωδικός:
179488
Description: 

Το βιβλίο αυτό εστιάζει πολύ στενά στις ηχητικές και πρακτικές πλευρές της μουσικής, στους αρχαίους πολιτισμούς, στα μουσικά όργανα και στο πώς παίζονταν, καθώς και στους ήχους, στους φθόγγους και στους ρυθμούς, στο βαθμό που μπορούμε να αναπαράγουμε.

Επίσης ασχολείται ιδιαίτερα με το ρόλο της μουσικής στις θεατρικές παραστάσεις και σε άλλα ποιητικά είδη με τα οποία δε συσχετίζουμε άμεσα τη μουσική.

Περιεχόμενα:

23,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό εστιάζει πολύ στενά στις ηχητικές και πρακτικές πλευρές της μουσικής, στους αρχαίους πολιτισμούς, στα μουσικά όργανα και στο πώς παίζονταν, καθώς και στους ήχους, στους φθόγγους και στους ρυθμούς, στο βαθμό που μπορούμε να αναπαράγουμε. Επίσης ασχολείται ιδιαίτερα με το ρόλο της μουσικής στις θεατρικές παραστάσεις και σε άλλα ποιητικά είδη με τα οποία δε συσχετίζουμε άμεσα τη μουσική. Περιεχόμενα: 1. Η μουσική στη ζωή, στην ποίηση και στο θέατρο των Ελλήνων 2(α). Ο αυλός 2(β). Η κιθάρα και η λύρα 2(γ). Άλλα μουσικά όργανα 3. Κλίμακες, διαστήματα και χόρδισμα 4. Μουσική, στίχοι και ρυθμός 5. Μουσική και ακουστική επιστήμη 6. Μουσική και μύθος 7. Τα ενδιάμεσα χρόνια - Αλεξάνδρεια και Νότια Ιταλία 8. Η Ρωμαϊκή μουσική εμπειρία 9. Σημειογραφία και τονικό ύφος 10. Μερικές σωζόμενες παρτιτούρες Παράρτημα 1: Τεχνική ανάλυση των Ελληνικών διαστημάτων Παράρτημα 2: Η κατασκευή της υδραύλεως Παράρτημα 3: Ο βραυρώνειος αυλός
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-697-078-7
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-697-078-7
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο