Product

Η μπαλάντα των Ντάλτον

Product

Η μπαλαρίνα

Η μπαλάντα των πορτοκαλιών

Κωδικός:
74880
Manufacturer: 
Description: 

Ένας ζογκλέρ πορτοκαλιών σε δρόμους πέρα από σύνορα· δυο νταλικιέρηδες στο πλοίο της γραμμής παρέα με τον Γκύντερ Γκρας· οι Talking Heads κι ένας μπασίστας με ροζ κορδέλα καθ' οδόν προς Βόρεια Γερμανία· ο άνθρωπος από σίδερο χτυπάει τα πέταλά του ενώ η χορεύτρια γελάει, κλαίει και περιμένει τα ψαροκέφαλα.

8,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας ζογκλέρ πορτοκαλιών σε δρόμους πέρα από σύνορα· δυο νταλικιέρηδες στο πλοίο της γραμμής παρέα με τον Γκύντερ Γκρας· οι Talking Heads κι ένας μπασίστας με ροζ κορδέλα καθ' οδόν προς Βόρεια Γερμανία· ο άνθρωπος από σίδερο χτυπάει τα πέταλά του ενώ η χορεύτρια γελάει, κλαίει και περιμένει τα ψαροκέφαλα. ... Δεν φαίνεται ψυχή, όλοι στα σπίτια τους. Στις στέγες αχνίζουν οι καμινάδες. Πρώτη φορά μετά την πτώση του τείχους ερχόμαστε σ' αυτή τη μεριά της πόλης. Πάνκο, κάποτε η συνοικία για τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος. Μένουμε σε φίλους στην Πανκγράφενστρασε. Μέσα μου επαναλαμβάνω συνέχεια: Πάνκο, πανκ, Πανκγκράφενστρασε. Είναι ένας κοντός δρομάκος με παλιά αρχοντόσπιτα. Οι τοίχοι τους είναι κατάμαυροι απ' την πολυκαιρία. Τους πνίγει ο κισσός, που τώρα του έχουν πέσει όλα τα φύλλα. Τα γυμνά πυκνά κλαδιά του έχουν παγιδεύσει τις προσόψεις μέσα σ' έναν λεπτό ξυλώδη ιστό. Πάνκο, πανκ. Πανκγκράφενστρασε... Μονοπάτια του παρελθόντος κι αυτοκινητόδρομοι του μέλλοντος διατρέχουν τις ιστορίες αυτές.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-256-530-6
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Τορόση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Ζει στη Γερμανία από το 1968 και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο ελληνικό και στο γερμανικό πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας του Μονάχου από το 1971. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε γερμανικές εφημερίδες, λογοτεχνικά περιοδικά και γερμανικά σχολικά βιβλία. Το πρώτο της βιβλίο, «Ο χορός των χταποδιών», μπήκε στη λίστα επιλογής των καλύτερων παιδικών βιβλίων της Stiftung Lesen. Η ιστορία της «Το όνειρο του Παγκανίνι» γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους από το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-256-530-6
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο