Product

Η νύχτα των αιχμαλώτων

Product

Η νύχτα των γατανθρώπων

Η νύχτα των αποκρίσεων

Κωδικός:
143812
Manufacturer: 
Description: 

Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να απαντήσει σε μια σειρά από φλέγοντα ερωτήματα που μεταλλάσσονται διαρκώς κι όμως εμμένουν στο πέρασμα των αιώνων σχετικά με το πώς φανταζόμαστε και μυθοποιούμε τον κόσμο, με εμπόδιο ή αρωγό την ίδια μας τη γλώσσα.
Μερικές από τις αρχέγονες απορίες του αναγνώστη που πιθανότατα θα απαντηθούν εδώ:
- Ποιοι μένουν έξω από τα Πλοιο-ψηφία;
- Τι βγαίνει μες από τη δίφυλλη πόρτα στον παλαιό μπουφέ;
- Τι είναι αυτό που συνήθως τραβά κανείς μες από τα πηγάδια;
- Ποια ήσαν τα Δώρα των Ευχαριστιών;
- Τι ακριβώς κάνει ο Αστακός Κωδίξ;

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να απαντήσει σε μια σειρά από φλέγοντα ερωτήματα που μεταλλάσσονται διαρκώς κι όμως εμμένουν στο πέρασμα των αιώνων σχετικά με το πώς φανταζόμαστε και μυθοποιούμε τον κόσμο, με εμπόδιο ή αρωγό την ίδια μας τη γλώσσα. Μερικές από τις αρχέγονες απορίες του αναγνώστη που πιθανότατα θα απαντηθούν εδώ: - Ποιοι μένουν έξω από τα Πλοιο-ψηφία; - Τι βγαίνει μες από τη δίφυλλη πόρτα στον παλαιό μπουφέ; - Τι είναι αυτό που συνήθως τραβά κανείς μες από τα πηγάδια; - Ποια ήσαν τα Δώρα των Ευχαριστιών; - Τι ακριβώς κάνει ο Αστακός Κωδίξ; - Τι και γιατί κρύβεται στις στοές της Ακρόπολης; - Τι είναι τα ζσμερτζ; - Τι ειναι το Νιψονανόμημα; - Ποια είναι η Λάμια του Καθρέπτου; - Γιατί έναν πρόσκοπο από την Πέλλα τον ράντισαν καυτή καραμέλλα; - Ποια είναι η μέρα που θερίζονται οι γομολάστιχες στην Κουάλα Λουμπούρ; - Τι στοίχειωνε τα όνειρα των δυο μετέπειτα αυτοχείρων εραστών το 1688; - Τι γυρεύουν πλήθη χωριατών μες στα νεκροταφεία κατά τη Νύχτα των Αποκρίσεων; - Γιατί οι έμμετρες μορφές γεμίζουν άξαφνα με λέξεις που ατενίζονται άσχετες μεταξύ τους, κι έπειτα κάνουν έρωτα, με ηχηρές δαγκωματιές, κι ύστερα ατενίζονται πάλι άσχετες μεταξύ τους; - Τι βρήκε ο άτυχος ψαράς στον Όρμο του Ελαφόδοντου; - Πώς ένας ταπεινός σαλεπιτζής προκάλεσε το Θαύμα του Πάσχα; - Γιατί τα ζώα του δάσους αγνόησαν τη συμβουλή της προνοητικής Νυφίτσας; Και άλλες πολλές.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98578-5-Χ
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Σταμπάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1969. Είναι ιστορικός του κινηματογράφου, μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων. Έχει εντρυφήσει επί μακρόν στο έργο του Luis Bunuel, εν μέρει υπό το πρόσχημα της 'ακαδημαϊκής' ενασχόλησης (δημοσιεύσεις στην αγγλική και ελληνική, ανακοίνωση σε διεθνές συνέδριο, επιτυχώς διεξαχθείσα διδακτορική έρευνα σε βρετανικό πανεπιστήμιο). Η εφηβική του ποίηση δημοσιεύθηκε το 1992 από τις εκδόσεις "Νεφέλη". Το νεότερο ποιητικό έργο του αρχίζει τώρα να εκδίδεται. Έχει παρουσιάσει και επιμεληθεί βιβλία των συγγραφέων Percy Bysshe Shelley, Joris-Karl Huysmans, George du Maurier, Rikki Ducornet, κ.ά., ορισμένα από τα οποία έχει μεταφράσει ο ίδιος. Έχει επίσης μετάσχει ως συνεπιμελητής και συν-μεταφραστής σε υπό έκδοσιν ανθολογία διεθνούς υπερρεαλισμού και άλλες σχεδιαζόμενες υπερρεαλιστικές εκδόσεις. Από το 2004 ανήκει στην ομάδα του περιοδικού "Φαρφουλάς" και συνεργάζεται με το περιοδικό "Νέα Συντέλεια" ως μεταφραστής (κυρίως υπερρεαλιστικών κειμένων) και κειμενογράφος. Είναι ιδρυτικό μέλος της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Αθηνών. Έχει εκδόσει την ποιητική συλλογή "Το μπαούλο με τις μπίλιες" (εκδ. Φαρφουλάς, 2007) και έχει μεταφράσει ποίηση του Benjamin Peret ("Απαγορεύεται η αφισοκόλληση", εκδ. Ύψιλον, Edward Lear ("Τα γραπτά της Α-νοησίας", εκδ. Φαρφουλάς, 2007), την ανθολογία "Surrealism in Greece" (εκδ. University of Texas Press, 2008) και πολλά άλλα βιβλία και μικρότερα κείμενα.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98578-5-Χ
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο