Product

Η ξεχασμένη εθνοκάθαρση των γερμανών στην Ευρώπη (1944-1945)

Product

Η ξεχασμένη λεγεώνα

Η ξεχασμένη Ελλάδα

Κωδικός:
78488
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό μας παρέχει ουσιώδεις γνώσεις σχετικά με την αναζήτηση των απτών αποδείξεων του ελληνικού ένδοξου παρελθόντος. Από τη χώρα μας πέρασαν αρκετοί αρχαιολόγοι με σκοπό να ξαναφέρουν στο φως τους για πολλούς αιώνες χαμένους ιστορικούς τόπους, την Τροία, τις Μυκήνες, την Ολυμπία, την Πέργαμο, την Κνωσσό και άλλους, που ως τότε αναφέρονταν μόνο στην αρχαιοελληνική γραμματεία. Πίστεψαν στα λόγια του Ομήρου; Αναζήτησαν τις πατημασιές των ολυμπιονικών; Μαγεύτηκαν από τα λόγια του Παυσανία; Ήρθαν στην Ελλάδα και βρήκαν χώμα.

18,81 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό μας παρέχει ουσιώδεις γνώσεις σχετικά με την αναζήτηση των απτών αποδείξεων του ελληνικού ένδοξου παρελθόντος. Από τη χώρα μας πέρασαν αρκετοί αρχαιολόγοι με σκοπό να ξαναφέρουν στο φως τους για πολλούς αιώνες χαμένους ιστορικούς τόπους, την Τροία, τις Μυκήνες, την Ολυμπία, την Πέργαμο, την Κνωσσό και άλλους, που ως τότε αναφέρονταν μόνο στην αρχαιοελληνική γραμματεία. Πίστεψαν στα λόγια του Ομήρου; Αναζήτησαν τις πατημασιές των ολυμπιονικών; Μαγεύτηκαν από τα λόγια του Παυσανία; Ήρθαν στην Ελλάδα και βρήκαν χώμα. Σκεπασμένοι οι τόποι με το πέρασμα των αιώνων, σκεπασμένη η θέληση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους να βοηθήσει. Ήταν οι τόνοι χώματος ή τα συμφέροντα που κρατούσαν τους ελληνικούς θησαυρούς θαμμένους; Πώς τελικά ανέσυραν την ελληνική δόξα; Ποια δύναμη έδωσε ώθηση; Η πίστη και τα οράματα ξένων ονειροπόλων, τα συμφέροντα ή οι φιλοδοξίες των αρχαιολόγων; Η ανάγνωστη της «Ξεχασμένης Ελλάδας» απαιτεί κριτική σκέψη για να φτάσει κανείς σε συμπεράσματα σχετικά με τον ρόλο των φιλελλήνων, των Μεγάλων Δυνάμεων -εξαιτίας τους υποφέραμε αρκετά- των επιστημόνων και των πολιτικών αυτής της χώρας.
Subtitle: 
Η Αρχαία Ελλάδα ξανάρχεται στο φως
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-392-041-Χ
Book pages: 
415
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φίλιπ Βάντενμπεργκ γεννήθηκε το 1941, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Γερμανική Φιλολογία και Φιλοσοφία στο Μόναχο και έγινε διεθνώς γνωστός με το επιτυχημένο βιβλίο του "Η Κατάρα των Φαραώ".
Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από ιστορικά μυθιστορήματα, θεολογικά θρίλερ και βιβλία έρευνας όπως: "Ο Θησαυρός του Πριάμου", όπου ξεσκεπάζει τον μύθο του Ερρίκου Σλίμαν.
Τα βιβλία του: "Η Κατάρα των Φαραώ", "Νεφερτίτη", "Ραμσής ο Μέγας", "Ο Πομπηιανός", "Η Συνωμοσία των Φαραώ", "Το Μυστήριο των Μαντείων", "Ο Θησαυρός του Πριάμου", "Η Κατάρα του Κοπέρνικου", "Ο Καθρεφτοποιός", "Πορφυρό Μετάξι", "Νέρων", και "Καίσαρ και Κλεοπάτρα" έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 17.000.000 αντίτυπα.
Στην Ελλάδα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Κονιδάρη" και έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση από φανατικούς αναγνώστες.
Ο συγγραφέας ζει με τη σύζυγό του Έβελιν σε έναν πύργο χιλίων χρόνων, κοντά στο Μόναχο.

Subtitle: 
Η Αρχαία Ελλάδα ξανάρχεται στο φως
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-392-041-Χ
Book pages: 
415
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο