Product

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία και ο κόσμος γύρω της

Product

Η οθωμανική κατάκτηση της Θήβας και της Λεβάδειας

Η οθωμανικη διοίκηση στην Ελλάδα

Κωδικός:
36874
Manufacturer: 
Description: 

Από το 1715 έως το 1821, η Πελοπόννησος έζησε τη δεύτερη και σκληρότερη Τουρκοκρατία της: Στο ανά χείρας βιβλίο επιχειρείται η μέσω της βιβλιογραφίας αλλά και πολλών ανέκδοτων αρχειακών πηγών προσέγγιση των πολιτικών, διοικητικών οικονομικών και διπλωματικών παραμέτρων εκείνης της ιδιαίτερα κρίσιμης όσον αφορά την κυοφορία και έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης πραγματικότητας. Παράλληλα, ερμηνεύεται η ανάπτυξη μιας ισχυρής προυχοντικής ηγεσίας που έμελλε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες διοικητικού, κοινωνικού και οικονομικού εκσυγχρονισμού του ελληνικού Κράτους.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από το 1715 έως το 1821, η Πελοπόννησος έζησε τη δεύτερη και σκληρότερη Τουρκοκρατία της: Στο ανά χείρας βιβλίο επιχειρείται η μέσω της βιβλιογραφίας αλλά και πολλών ανέκδοτων αρχειακών πηγών προσέγγιση των πολιτικών, διοικητικών οικονομικών και διπλωματικών παραμέτρων εκείνης της ιδιαίτερα κρίσιμης όσον αφορά την κυοφορία και έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης πραγματικότητας. Παράλληλα, ερμηνεύεται η ανάπτυξη μιας ισχυρής προυχοντικής ηγεσίας που έμελλε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες διοικητικού, κοινωνικού και οικονομικού εκσυγχρονισμού του ελληνικού Κράτους. Η μελέτη αυτής της "σκοτεινής" για τους περισσότερους περιόδους της Τουρκοκρατίας δεν καταδεικνύει απλώς το ψυχικό σθένος εκείνων που κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις γέννησης της νέας Ελλάδας, αλλά, επιπλέον, ρίχνει φως σε σπουδαίες πτυχές της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας.
Subtitle: 
Η περίπτωση της Πελοποννήσου 1715-1821
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-253-040-5
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Νατάσα Κυρκίνη-Κούτουλα γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από το οποίο έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα στην Ιστορία.
Υπηρέτησε ως καθηγήτρια Φιλολογίας σε Γυμνάσια και Λύκεια και ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων. Διετέλεσε επίσης, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με αρμοδιότητα το μάθημα της Ιστορίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ιστορικά και παιδαγωγικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σχετικών με τη διδακτική του μαθήματος της Ιστορίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και με τη νεότερη ελληνική Ιστορία.
Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά μιας εγγονής. Από τότε που συνταξιοδοτήθηκε, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στη μελέτη της ελληνικής ιστορίας και στη συγγραφή ιστορικών μυθιστορημάτων.

Subtitle: 
Η περίπτωση της Πελοποννήσου 1715-1821
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-253-040-5
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο