Product

Η οικονομία της άμυνας και η άμυνα της οικονομίας

Product

Η οικονομία της Βόρειας Ελλάδας μέσα από τις σελίδες της Βιομηχανικής Επιθεώρησης 1934-1954

Η οικονομία της βίας

Κωδικός:
109763
Manufacturer: 
Description: 

Στον τόμο αυτόν δημοσιεύονται κείμενα που διερευνούν τις αντιφάσεις αλλά και τις ιστορικές ωσμώσεις ανάμεσα στα παραδοσιακά συστήματα σκέψης και στις ιδέες του Διαφωτισμού και των μεγάλων αστικών επαναστάσεων, όπως αυτές κωδικοποιήθηκαν με αναφορά στην εθνική ιδεολογία, στις αξίες του Εικοσιένα και στη συλλογική εμπειρία του πολέμου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στον τόμο αυτόν δημοσιεύονται κείμενα που διερευνούν τις αντιφάσεις αλλά και τις ιστορικές ωσμώσεις ανάμεσα στα παραδοσιακά συστήματα σκέψης και στις ιδέες του Διαφωτισμού και των μεγάλων αστικών επαναστάσεων, όπως αυτές κωδικοποιήθηκαν με αναφορά στην εθνική ιδεολογία, στις αξίες του Εικοσιένα και στη συλλογική εμπειρία του πολέμου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Μελετώνται οι πυκνές, κατά τις δεκαετίες του 1830 και του 1840, εξεγέρσεις μεγάλης μερίδας των αγωνιστών του πολέμου της Ανεξαρτησίας και των παραδοσιακών ενόπλων της κλεφταρματολικής παράδοσης εναντίον των Βαυαρών και της εθνοκρατικής εξουσίας στο νεοσύστατο Ελληνικό Βασίλειο, καθώς και τα φαινόμενα της κοινωνικής δυστροπίας και της ληστείας που χαρακτήρισαν τις τοπικές κοινωνίες και το δημόσιο βίο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1850.
Subtitle: 
Παραδοσιακές και νεωτερικές εξουσίες στην Ελλάδα του 19ου αιώνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8087-54-6
Book pages: 
409
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Θεοτοκάς σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι. Σήμερα διδάσκει Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι τακτικός συνεργάτης του π. "Ο πολίτης" καια της εφ. "Η Αυγή". Μαζί με τον Νίκο Κοταρίδη και τον Παντελή Λέκκα διευθύνουν το περιοδικό "Δοκιμές".

Subtitle: 
Παραδοσιακές και νεωτερικές εξουσίες στην Ελλάδα του 19ου αιώνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8087-54-6
Book pages: 
409
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο