Product

Η πέτρα

Product

Η πέτρα στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Σερρών

Η πέτρα που άλλαξε τον τόπο

Κωδικός:
109425
Description: 

Δεν θα πρέπει να ξεχαστεί ο ιδρώτας και ο μόχθος που αναλώθηκε στους λευκόλιθους της Χαλκιδικής τον περασμένο αιώνα, από χιλιάδες εργαζόμενους, που δούλεψαν κάτω από σκληρές συνθήκες και ειδικά από τις γυναίκες που από τα δώδεκά τους χρόνια "τσουκάνιζαν" το λευκό θησαυρό της γης τους.

Ηρωίδες, σ' ένα αφιλόξενο πατριαρχικό και ανατολίτικο περιβάλλον, στάθηκαν άξιες και μαζί με τους συντρόφους τους, μετέτρεψαν την ολόλευκη πέτρα σε συνάλλαγμα και μεροκάματο, αποτρέποντας τον ξενιτεμό τους και δημιουργώντας βάσεις για τη σημερινή τους προκοπή.

12,78 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν θα πρέπει να ξεχαστεί ο ιδρώτας και ο μόχθος που αναλώθηκε στους λευκόλιθους της Χαλκιδικής τον περασμένο αιώνα, από χιλιάδες εργαζόμενους, που δούλεψαν κάτω από σκληρές συνθήκες και ειδικά από τις γυναίκες που από τα δώδεκά τους χρόνια "τσουκάνιζαν" το λευκό θησαυρό της γης τους. Ηρωίδες, σ' ένα αφιλόξενο πατριαρχικό και ανατολίτικο περιβάλλον, στάθηκαν άξιες και μαζί με τους συντρόφους τους, μετέτρεψαν την ολόλευκη πέτρα σε συνάλλαγμα και μεροκάματο, αποτρέποντας τον ξενιτεμό τους και δημιουργώντας βάσεις για τη σημερινή τους προκοπή. Γίνεται και μια ιστορική διαδρομή όλων των κοιτασμάτων λευκόλιθου στη ζώνη της Χαλκιδικής.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87136-6-8
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Ξάνθη. Σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Λεόμπεν της Αυστρίας και στα ανθρακωρυχεία της, όπως και σε ορυχεία της Γερμανίας. Το 1967 αρχίζει να εργάζεται στα Μεταλλεία του Βάβδου, μετά στο Καστρί
και μετά στους Βωξίτες Παρνασσού, σαν Μηχανικός.
Το 1970 επιστρέφει στο Καστρί και από κει στα Μεταλλεία της Γερακινής.
Εν συνεχεία εργάζεται στη Βιομηχανία, Φιλκεράμ - Johnson με στόχο τον εντοπισμό ελληνικών πρώτων υλών και διεκδικεί την πατρότητα των
καολινιτικών κοιτασμάτων των Λευκογείων Δράμας.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-87136-6-8
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο