Product

Η παγκόσμια κληρονομιά

Product

Η παγκόσμια πολιτεία των γραμμάτων

Η παγκόσμια κρίση, η Ελλάδα και το αντισυστημικό κίνημα

Κωδικός:
144285
Manufacturer: 
Description: 

Η σημερινή βαθιά οικονομική κρίση δεν είναι, βέβαια, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία του συστήματος της οικονομίας της αγοράς που καθιερώθηκε εδώ και περίπου δύο αιώνες.

Είναι όμως η πρώτη παγκοσμιοποιημένη κρίση, με την έννοια ότι ο παγκόσμιος χαρακτήρας της δεν είναι, όπως στον μεσοπόλεμο, απλώς αντανάκλαση της κρίσης σε κάποιες κύριες καπιταλιστικές οικονομίες, αλλά αποτελεί οργανικό και αναπόσπαστο τμήμα της ίδιας της γένεσης και εξέλιξης της.

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σημερινή βαθιά οικονομική κρίση δεν είναι, βέβαια, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία του συστήματος της οικονομίας της αγοράς που καθιερώθηκε εδώ και περίπου δύο αιώνες. Είναι όμως η πρώτη παγκοσμιοποιημένη κρίση, με την έννοια ότι ο παγκόσμιος χαρακτήρας της δεν είναι, όπως στον μεσοπόλεμο, απλώς αντανάκλαση της κρίσης σε κάποιες κύριες καπιταλιστικές οικονομίες, αλλά αποτελεί οργανικό και αναπόσπαστο τμήμα της ίδιας της γένεσης και εξέλιξης της. Το δεύτερο σημαντικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι πως δεν είναι μόνο οικονομική αλλά τμήμα μιας ακόμη σοβαρότερης πολυδιάστατης κρίσης: οικολογικής, πολιτικής, πολιτισμικής και, γενικότερα, κοινωνικής. Αυτά τα δύο θέματα, σε σχέση και με την επιδεινούμενη ελληνική πολυδιάστατη κρίση, εξετάζει το βιβλίο αυτό.
Subtitle: 
Ημιολοκληρωτική "δημοκρατία" ή περιεκτική δημοκρατία;
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-9410-00-6
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάκης Φωτόπουλος σπούδασε Νομικά και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη αντι-ΕΚΟΦική συνδικαλιστική δραστηριότητα. Από το 1966 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου έκανε, με υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα Οικονομικά στη London School of Economics. Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιδικτατορική δραστηριότητα στο Λονδίνο, όπου, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με την εφημερίδα "Μαμή", που εκδίδετο από τις Επαναστατικές Σοσιαλιστικές Ομάδες (ΕΣΟ). Από το 1969 μέχρι το 1989 ήταν καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Β. Λονδίνου. Έργα του έχουν δημοσιευτεί, εκτός από τα ελληνικά, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ολλανδικά, νορβηγικά, αραβικά και τουρκικά. Το βιβλίο του στα αγγλικά, "Towards an inclusive democracy", έχει ήδη κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, ιταλικά, γερμανικά γαλλικά, ισπανικά και κινεζικά. Διευθύνει το περιοδικό "Democracy and Nature", "The International Journal of Inclusive Democracy" (Διεθνής Επιθεώρηση για την Περιεκτική Δημοκρατία) που κυκλοφορεί από το διεθνή εκδοτικό οίκο Carfax/Routledge σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, είναι τακτικός συνεργάτης της "Ελευθεροτυπίας".

Subtitle: 
Ημιολοκληρωτική "δημοκρατία" ή περιεκτική δημοκρατία;
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-9410-00-6
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο