Product

Η παραφορά του Ερωταφίου

Product

Η παραφροσύνη κατ' οίκον

Η παράφορη Σαπφώ

Κωδικός:
91319
Manufacturer: 
Description: 

Γεννημένη στην Λέσβο, στις αρχές του έβδομου αιώνα π.Χ., η Σαπφώ έγραψε εννέα βιβλία με ποιήματα από τα οποία διασώθηκαν μόνο αποσπάσματα. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, μια γυναίκα, και μάλιστα ποιήτρια, φωνάζει: "Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο", και θίγει το ζήτημα της γυναικείας ομοφυλοφιλίας.

15,79 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Γεννημένη στην Λέσβο, στις αρχές του έβδομου αιώνα π.Χ., η Σαπφώ έγραψε εννέα βιβλία με ποιήματα από τα οποία διασώθηκαν μόνο αποσπάσματα. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, μια γυναίκα, και μάλιστα ποιήτρια, φωνάζει: "Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο", και θίγει το ζήτημα της γυναικείας ομοφυλοφιλίας. Με υπομονή, πολυμάθεια και όσφρηση μεγάλου ιστορικού, ο Μπέρναρντ Λέντβιντζ αναπαριστά την ζωή της, ζωντανεύοντας την κοινωνία της αρχαίας Λέσβου, που έδινε στις γυναίκες αρκετή ελευθερία, ώστε να δημιουργούν σχεδόν ανενόχλητα ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Το βιβλίο, συμπληρώνεται με πολλές μεταφράσεις ποιημάτων της Αρχαίας Λεσβίας.
Subtitle: 
Τον κρυφό πόθο των κοριτσιών να σβήνεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6627-02-0
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σερ Μπέρναρντ Λέντβιντζ σπούδασε κλασική φιλολογία στο Καίμπριτζ και εργάστηκε ως ερευνητής ιστορικός στο Ινστιτούτο Μελετών του Πανεπιστημίου του Πρίνσετον, πριν στραφεί στη διεθνή διπλωματία. Υπήρξε σημαίνων διπλωμάτης, γνωστός κυρίως για την βιογραφία του Στρατηγού Σαρλ Ντε Γκώλ [1982]. Άλλα βιβλία του: "Σύνορα" [1981], "Ο Ντε Γκώλ και οι Αμερικανοί" [1984], "Νέα από την oικογένεια" [1982].

Subtitle: 
Τον κρυφό πόθο των κοριτσιών να σβήνεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6627-02-0
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο