Product

Η παραδοσιακή κουζίνα της Ιθάκης

Product

Η παραδοσιακή μας μουσική

Η παραδοσιακή μας μουσική

Κωδικός:
86804
Description: 

Στον τόμο αυτό συγκεντρώνονται μερικά από τα άρθρα που έγραψα κατά καιρούς για τους τρεις κλάδους της παραδοσιακής μας μουσικής, τη βυζαντινή, τη δημοτική και τη ρεμπέτικη/λαϊκή. Τα πρώτα τέσσερα κείμενα, με τόνο λίγο πιο συναισθηματικό, αφορούν πρόσωπα που με βοήθησαν να βρω το δρόμο μου ως μουσικός. Τα πρόσωπα των επόμενων οκτώ άρθρων ενδιαφέρθηκαν για τη μελέτη της μουσικής μας σε παλιότερες εποχές (1850-1950). Στα κείμενα 13 και 14 ασχολούμαι με την Αγλαΐα Αγιουτάντη και τον Τεντ Πετρίδη, δυο ερευνητές που γνώρισα από κοντά και που είχαν πλούσια δράση, αλλά ελάχιστη προβολή.

10,24 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στον τόμο αυτό συγκεντρώνονται μερικά από τα άρθρα που έγραψα κατά καιρούς για τους τρεις κλάδους της παραδοσιακής μας μουσικής, τη βυζαντινή, τη δημοτική και τη ρεμπέτικη/λαϊκή. Τα πρώτα τέσσερα κείμενα, με τόνο λίγο πιο συναισθηματικό, αφορούν πρόσωπα που με βοήθησαν να βρω το δρόμο μου ως μουσικός. Τα πρόσωπα των επόμενων οκτώ άρθρων ενδιαφέρθηκαν για τη μελέτη της μουσικής μας σε παλιότερες εποχές (1850-1950). Στα κείμενα 13 και 14 ασχολούμαι με την Αγλαΐα Αγιουτάντη και τον Τεντ Πετρίδη, δυο ερευνητές που γνώρισα από κοντά και που είχαν πλούσια δράση, αλλά ελάχιστη προβολή. Ακολουθούν δύο άρθρα που εξιστορούν εμπειρίες του γράφοντος. Και καταλήγω μιλώντας για τους λαϊκούς συνθέτες Τσιτσάνη και Ατραΐδη και για την τραγουδίστρια "κυρία Κούλα". [...] (Μάρκος Δραγούμης)
Subtitle: 
Δάσκαλοι, ερευνητές, δημιουργοί: Συλλογή άρθρων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-85976-9-2
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μάρκος Δραγούμης γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στην Αθήνα και στην Αγγλία. Δίδαξε στο Κολέγιο Ψυχικού και στο Ωδείο Αθηνών. Είναι προϊστάμενος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και καθηγητής του Ωδείου Αθηνών. Το 1991 η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε βραβείο για την εν γένει προσφορά του στη μουσική ζωή του τόπου.

Subtitle: 
Δάσκαλοι, ερευνητές, δημιουργοί: Συλλογή άρθρων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-85976-9-2
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο