Product

Η παρακμή της μνήμης

Product

Η παρακμή της πόλης και η κυριαρχία της αγοράς

Η παρακμή της πατρότητας

Κωδικός:
139119
Manufacturer: 
Description: 

"Συντηρητικός χωρίς τιμή, ριζοσπάστης εκ προμελέτης, εγκληματίας χωρίς έγκλημα, ο σύγχρονος πατέρας, πατέρας του τεχνικού ορθολογισμού και του αμοραλισμού, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον βούρκο της παρακμής. Ο σημερινός πατέρας καλείται όχι τόσο να αποποιηθεί την ενοχή όσο να αποδείξει την αθωότητα του για μια σειρά από εγκλήματα που διέπραξαν οι προκάτοχοι του ως άλλοι θεοί στο όνομα της λογικής και της ιστορίας. Αλλά αυτό είναι παράλογο και, επιπλέον, άδικο.

10,53 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Συντηρητικός χωρίς τιμή, ριζοσπάστης εκ προμελέτης, εγκληματίας χωρίς έγκλημα, ο σύγχρονος πατέρας, πατέρας του τεχνικού ορθολογισμού και του αμοραλισμού, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον βούρκο της παρακμής. Ο σημερινός πατέρας καλείται όχι τόσο να αποποιηθεί την ενοχή όσο να αποδείξει την αθωότητα του για μια σειρά από εγκλήματα που διέπραξαν οι προκάτοχοι του ως άλλοι θεοί στο όνομα της λογικής και της ιστορίας. Αλλά αυτό είναι παράλογο και, επιπλέον, άδικο. Ως εκ τούτου, ο πατέρας είναι σήμερα αναγκασμένος να συνεχίζει την ιστορία ωθώντας τη λογική στα όρια της πλήρους ψευδαίσθησης. Στο όνομα της τελευταίας το έγκλημα επιβάλλεται τώρα ως απολύτως λογικό, προμελετημένο και ηθικώς αδιάφορο. Το άλλοθι δεν είναι πλέον η ιστορία ως πηγή παραλόγου αλλά η ψευδαίσθηση ως όριο της λογικής". Στο διεισδυτικό και συνάμα προφητικό τούτο δοκίμιο ο συγγραφέας ανατέμνει με δραματικό, όχι όμως και δυσοίωνο, τρόπο την παρακμή της πατρότητας συνδέοντάς την άμεσα με το πολιτικό και ιστορικό έγκλημα και ανιχνεύοντας τις πρωταρχικές αιτίες της κατά μείζονα λόγο στην έκπτωση του πατρικού ιδεώδους από τις αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ηθικής συνείδησης.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-449-777-4
Book pages: 
187
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αναστάσιος Ε. Κουκής, Ph.D, είναι ομαδικός αναλυτής και ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης.
Έχει ενδιατρίψει στο έργο του Freud, της Klein, του Lacan, του Foulkes και ιδιαίτερα του Bion. Είναι εκπαιδευτής-ομαδικός αναλυτής στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας και μέλος της International Association of Group Phycotherapy και της Group - Analutic Society (Λονδίνο).
Εργασίες του για την ομαδική ανάλυση και ψυχοθεραπεία έχουν παρουσιαστεί σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-449-777-4
Book pages: 
187
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο