Product

Η πολιτική διαθήκη του Λένιν

Product

Η πολιτική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πολιτική διάσταση στην τέχνη

Κωδικός:
142370
Manufacturer: 
Description: 

Η τέχνη, ένα από τα πιο πολύπλευρα και πολυσήμαντα φαινόμενα της κοινωνίας, έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών διερευνήσεων και ερμηνευτικών υποθέσεων.
Το βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου, με εργαλεία από την παράδοση της ανθρωπολογίας επιχειρεί να φωτίσει το φαινόμενο της τέχνης με τρόπο που αναδεικνύει νέες διαστάσεις της και συνεπαγωγές και κυρίως τις ιδιαίτερες διασυνδέσεις της με την πολιτική και την εξουσία. Η προσέγγιση αυτή εξετάζει την τέχνη μέσα από το πρίσμα της δυναμικής που αναπτύσσει η κοινωνική πρακτική γεγονός που αναδεικνύει νέες διαστάσεις και αμοιβαίες εξαρτήσεις.

22,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η τέχνη, ένα από τα πιο πολύπλευρα και πολυσήμαντα φαινόμενα της κοινωνίας, έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών διερευνήσεων και ερμηνευτικών υποθέσεων. Το βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου, με εργαλεία από την παράδοση της ανθρωπολογίας επιχειρεί να φωτίσει το φαινόμενο της τέχνης με τρόπο που αναδεικνύει νέες διαστάσεις της και συνεπαγωγές και κυρίως τις ιδιαίτερες διασυνδέσεις της με την πολιτική και την εξουσία. Η προσέγγιση αυτή εξετάζει την τέχνη μέσα από το πρίσμα της δυναμικής που αναπτύσσει η κοινωνική πρακτική γεγονός που αναδεικνύει νέες διαστάσεις και αμοιβαίες εξαρτήσεις. Με συγκεκριμένες αναφορές σε διαφορετικές κουλτούρες, ο συγγραφέας με απλό, κατανοητό και γλαφυρό τρόπο θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το εννοιολογικό πλαίσιο με το οποίο αντιλαμβανόμαστε την τέχνη. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει την πολιτική διάσταση της τέχνης και τη σχέση της με την εξουσία και επιτρέπει να επανεξετάσουμε τα όρια και την κατάταξη των διάφορων μορφών της.
Subtitle: 
Μια ανθρωπολογική προσέγγιση
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-449-613-1
Book pages: 
433
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σωτήρης Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Σύντροφος της σκηνοθέτιδας Αλίντας Δημητρίου. Αντιστασιακός στα χρόνια της κατοχής. Μετά την απελευθέρωση εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, ασχολήθηκε με την ανθρωπολογία, τον κινηματογράφο και με θέματα πολιτισμού. Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές "Γράμματα της ανακωχής" (Φυτράκης, 1965), "Ψηλαφήσεις" (Δωδώνη, 1985), και πλήθος δοκιμιακών βιβλίων, καθώς και άρθρων σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
Έφυγε από τη ζωή στις 12 Αυγούστου 2016 σε ηλικία 91 ετών.

Subtitle: 
Μια ανθρωπολογική προσέγγιση
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-449-613-1
Book pages: 
433
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο