Product

Η προβιομηχανική βυρσοδεψία στην Ελλάδα

Product

Η προβληματική ελληνική βιομηχανία και κάποιες λύσεις της

Η προβλεπτικότης της ελληνικής γλώσσης

Κωδικός:
133317
Description: 

Μετά τα τέσσερα προηγούμενα βιβλία μου, παραδίδω εις τους φίλους αναγνώστες το πέμπτον, το οποίον ερευνά και πραγματεύεται την πιθανότητα της προβλεπτικότητος της ελληνικής γλώσσης. Το παρόν βιβλίον εξετάζει την ικανότητα των συναρίθμων περί της γνώσεως της ελληνικής γλώσσης δια την έκβασιν διαφόρων ιστορικών γεγονότων μέσω των ισοψηφιών, καθώς και την περίπτωσιν της προβλεπτικής ιδιότητος αυτών.

22,93 €

Availability: 
Out of stock

Μετά τα τέσσερα προηγούμενα βιβλία μου, παραδίδω εις τους φίλους αναγνώστες το πέμπτον, το οποίον ερευνά και πραγματεύεται την πιθανότητα της προβλεπτικότητος της ελληνικής γλώσσης. Το παρόν βιβλίον εξετάζει την ικανότητα των συναρίθμων περί της γνώσεως της ελληνικής γλώσσης δια την έκβασιν διαφόρων ιστορικών γεγονότων μέσω των ισοψηφιών, καθώς και την περίπτωσιν της προβλεπτικής ιδιότητος αυτών. Το φαινόμενον της προβλεπτικότητος της ελληνικής γλώσσης, φαίνεται αρχικώς από τον ρωμαίον ιστορικόν Σουητόνιον, ενώ κατά τον εικοστόν αιώνα έχει διερευνηθεί και μελετηθεί και από συγχρόνους ερευνητάς. Η έρευνα δια την προβλεπτικήν ικανότητα της ελληνικής γλώσσης, αρχίζει από την παρατήρησιν κάποιας μορφής λογικής που φαίνεται από τις ισοψηφίες, την ικανότητα υπολογισμού αριθμητικών τιμών μαθηματικών σταθερών και την γνώσιν μαθηματικών θεωρημάτων και κοσμικών νόμων. Η ερμηνεία των ισοψηφιών μεταξύ γεγονότων, τα οποία έχουν συμβεί κατά το παρελθόν, αναδεικνύει την ικανότητα των συναρίθμων να γνωρίζουν ιστορία, ενώ η ισοψηφία μεταξύ ενός ή περισσοτέρων γεγονότων που αναμένουμε να συμβούν, ονομάζεται προβλεπτική. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε σχετικώς, είναι ότι μία προβλεπτική ισοψηφία δεν έπεται ότι θα εκπληρωθεί και τούτο συμβαίνει όταν κατανοήσουμε, ότι οι ισοψηφίες μεταξύ λέξεων και εννοιών τις περισσότερες φορές αφορούν τομές και όχι ταυτίσεις μεταξύ αυτών. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-91644-4-7
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος γεννήθηκε στο έτος 1967 στην Καλαμάτα. Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και την φυσική και μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο εισήχθη εις το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και άρχισε την έρευνα του στα μαθηματικά. Κατά την διάρκεια των ετών 1986 έως 1997 ανακάλυψε 525 διαφορετικές αποδείξεις του πυθαγορείου θεωρήματος. Αυτό το επίτευγμά του, αναγνωρίστηκε από το βιβλίο Guinness των παγκοσμίων ρεκόρ, τον Ιούνιο του 1999. Κατά την διάρκεια του έτους 1986 όταν ήταν 19 ετών, σχεδίασε και κατασκεύασε τρεις πίστες για Skateboard, χρησιμοποιώντας εξισώσεις αναλυτικής γεωμετρίας, τριγωνομετρίας και στατιστικής αναλύσεως. Τον Σεπτέμβριο του έτους 2002, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα μαθηματικά και αποφοίτησε από το Northeastern University της Βοστόνης των Η.Π.Α., παραδίδοντας τρεις πρωτότυπες μαθηματικές εργασίες. Η πρώτη από αυτές, ήταν η απόδειξη του τελευταίου θεωρήματος του Φερμά για την περίπτωση των αρτίων εκθετών με έναν τρόπο βασιζόμενο στις γεννήτριες εξισώσεις των πυθαγορείων τριάδων. Η δεύτερη εργασία του, ήταν η γενίκευση του θεωρήματος του σημείου Fermat-Torricelli για όλα τα κανονικά πολύγωνα, ανακαλύπτοντας για μία ακόμη φορά το θεώρημα του μαθηματικού Kiepert με τρόπο τελείως διαφορετικό από αυτόν του συγκεκριμένου Γερμανού μαθηματικού και η Τρίτη, ήταν η ανακάλυψη ενός νέου τύπου υπολογισμού οριζουσών τετραγωνικών πινάκων, ο οποίος είναι δεύτερος σε ταχύτητα υπολογισμού μετά την μέθοδο του άνω ή κάτω τριγωνισμού του Γερμανού μαθηματικού Gauss. Επιπλέον, εκτός από τα μαθηματικά έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την ηλεκτρονική μουσική. Έχει συνθέσει τρία μουσικά έργα με τίτλους "Μαραθωνοδρόμος", "Το φως του Απόλλωνος" και "Πυθαγόρας". Έχει τρέξει αρκετούς μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους με μεγαλύτερη απόσταση τη διαδρομή Αλεξανδρούπολης-Αθήνας (850 χλμ.), την οποία έχει καλύψει δύο φορές, το 2004 και το 2005. Επίσης το 1993 κάλυψε 436,6 km με skateboard σε 36h:33':17" και έχει καταγράψει από μνήμης τα πρώτα 1000 δεκαδικά ψηφία του αριθμού π=3,14...

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-91644-4-7
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο