Product

Η πρόκληση της νέας χιλιετίας

Product

Η πρόκληση του 1992

Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης

Κωδικός:
146716
Description: 

H πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης

Η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη δεν έχουν καν χρήματα για να τα χάσουν. Δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, γιατί απλώς ποτέ δεν έζησαν μέσα σε ένα σπίτι και ποτέ δεν κατάφεραν να πάρουν στεγαστικό δάνειο. Κάποιοι δε σκέφτονται πια το αύριο, γιατί φοβούνται ότι δε θα έχουν καν αύριο.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης Η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη δεν έχουν καν χρήματα για να τα χάσουν. Δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, γιατί απλώς ποτέ δεν έζησαν μέσα σε ένα σπίτι και ποτέ δεν κατάφεραν να πάρουν στεγαστικό δάνειο. Κάποιοι δε σκέφτονται πια το αύριο, γιατί φοβούνται ότι δε θα έχουν καν αύριο. Η πράσινη ανάπτυξη ξεπερνά κατά πολύ το ζήτημα της οικολογίας και της απλής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν πρόκειται για ζήτημα συλλογικής ή ατομικής ηθικής κι ευαισθησίας απέναντι στις επόμενες γενιές. Πρόκειται για ένα άλλο μοντέλο πολιτισμού και κοινωνικής οργάνωσης. Δημιουργεί έναν άλλο τρόπο ζωής, με ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, σε μια άλλη, πιο ανθρώπινη κοινωνία, με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Απαιτεί, δημιουργεί και προϋποθέτει ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, νέες θέσεις εργασίας, τομές και επαναστάσεις στον πυρήνα των λειτουργιών κάθε κράτους, με ανατροπές στο φορολογικό σύστημα, τους αναπτυξιακούς νόμους, τον ποινικό κώδικα, τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, την ατομική συμπεριφορά του καθενός μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Ένα πρότυπο που στηρίζεται στη μοναδικότητα των δύο πυλώνων του πολιτισμού: το φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-14-2046-0
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Μανιάτης γεννήθηκε στο Άργος το 1956. Είναι διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του ΕΜΠ και Διδάκτωρ Μηχανικός. Από το 1995 ήταν αν. καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ από το 2002 είναι αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόνης. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα: Παρακολούθηση και Προστασία Περιβάλλοντος, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Ευρωπαϊκές Διαρθρωτικές Πολιτικές, Κτηματολόγιο και Πολιτική Γης, Διαχείριση Τεχνολογικής Καινοτομίας κ.ά. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας στις εκλογές του 2004 και του 2007. Είναι εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου και υπεύθυνος του κύκλου της Πράσινης Ανάπτυξης. Έχει διατελέσει Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, εισηγητής του ΚΤΕ του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, μέλος των Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων, Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-14-2046-0
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο