Product

Η πρόκληση του παγκοσμίου καπιταλισμού

Product

Η πρόκληση των γονιδίων

Η πρόκληση του Χίλμπερτ

Κωδικός:
126003
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Ντάβιντ Χίλμπερτ υπήρξε πιθανότατα ο κορυφαίος μαθηματικός της γενιάς του κι ένας από τους λίγους που είχαν την ικανότητα να αναμορφώσουν τα μαθηματικά. Συνδύαζε μια εντυπωσιακή τεχνική δεινότητα και μια βαθιά γνώση της λεπτομέρειας με ένα μοναδικό όραμα για την κατεύθυνση και τον προορισμό τούτης της επιστήμης. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός αρετών του επέτρεψε να θέσει τα περίφημα 23 Προβλήματα, που ακόμη σηματοδοτούν την εξέλιξη της.

25,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ντάβιντ Χίλμπερτ υπήρξε πιθανότατα ο κορυφαίος μαθηματικός της γενιάς του κι ένας από τους λίγους που είχαν την ικανότητα να αναμορφώσουν τα μαθηματικά. Συνδύαζε μια εντυπωσιακή τεχνική δεινότητα και μια βαθιά γνώση της λεπτομέρειας με ένα μοναδικό όραμα για την κατεύθυνση και τον προορισμό τούτης της επιστήμης. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός αρετών του επέτρεψε να θέσει τα περίφημα 23 Προβλήματα, που ακόμη σηματοδοτούν την εξέλιξη της. Πράγματι, ελάχιστα μαθηματικά προβλήματα έχουν το κύρος αυτών που διατύπωσε ο Χίλμπερτ το 1900. Πολλοί μαθηματικοί έγιναν διάσημοι λύνοντας ένα μόνο από αυτά, όπως το τελευταίο θεώρημα του Φερμά. Αρκετά παραμένουν άλυτα, όπως η Υπόθεση Ρίμαν που αντιστάθηκε στα μεγαλύτερα μυαλά του εικοστού αιώνα. Στις αρχές της νέας χιλιετίας, είναι καιρός να δούμε με νέο βλέμμα τα προβλήματα, τον άνθρωπο που τα έθεσε και τους λόγους της μόνιμης επίδρασης που ασκούν στα μαθηματικά. Το γοητευτικό βιβλίο του Τζέρεμυ Γκρέυ δείχνει ποια είναι η λογική και η σημασία τους, γιατί συγκροτούν την πιο εξέχουσα συλλογή μαθηματικών προβλημάτων και τι έχουν να μας πουν σχετικά με τα κίνητρα που ωθούν τους μαθηματικούς και τα παιχνίδια της φήμης, της επιρροής και της δύναμης που διέπουν τον κόσμο τους. Η έκδοση περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Χίλμπερτ από το 1900 καθώς και τον πρόλογο στη γαλλική έκδοση του Πιερ Καρτιέ.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-221-396-5
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Jeremy J. Gray είναι καθηγητής μαθηματικών στο Open University. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την ιστορία, τη φιλοσοφία και την κοινωνική σημασία των μαθηματικών. Είναι μέλος βρετανικών και διεθνών εταιρειών για την ιστορία των μαθηματικών και της επιστήμης, καθώς και μέλος της συντακτικής επιτροπής διαφόρων μαθηματικών περιοδικών. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολλά βιβλία.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-221-396-5
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο