Product

Η σημασία της εικόνας στο μυστήριο της οικονομίας

Product

Η σημασία της ίδρυσης του Αγίου Όρους για την ανάπτυξη του ελλαδικού χώρου

Η σημασία της επαφής

Κωδικός:
75178
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Για άλλη μια φορά ο μεγάλος ζωολόγος Ντέσμοντ Μόρρις καταφέρνει να καταπλήξει το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, διερευνώντας με τη στοχαστική του ματιά όλο το φάσμα της ανθρώπινης σωματικής επαφής.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Για άλλη μια φορά ο μεγάλος ζωολόγος Ντέσμοντ Μόρρις καταφέρνει να καταπλήξει το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, διερευνώντας με τη στοχαστική του ματιά όλο το φάσμα της ανθρώπινης σωματικής επαφής. Εξετάζοντας την ανθρώπινη επαφή, από το φιλικό χτύπημα στην πλάτη μέχρι το σφιχταγκάλιασμα του παιδιού από τη μητέρα, από την απλή χειραψία μέχρι τη συνουσία, ο Ντέσμοντ Μόρρις υπογραμμίζει τη βαθύτερη ψυχολογική σημασία της επαφής και επισημαίνει ότι στον σημερινό απρόσωπο κόσμο, οι απαγορεύσεις της σωματικής επαφής εκτρέπονται σ' ένα πλήθος από υποκατάστατα, όπως η καταφυγή σε "ειδικούς" - γιατρούς, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές - ή η στοργική σχέση με κατοικίδια ζώα και άψυχα αντικείμενα. [...]
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντέσμοντ Μόρρις γεννήθηκε στο Γουϊλτσάιρ το 1928 και σπούδασε ζωολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Το 1951 πήγε στην Οξφόρδη και, ως μέλος της ομάδας μελέτης και συμπεριφοράς των ζώων του Νίκο Τίνμπερζεν, άρχισε να γράφει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την αναπαραγωγική συμπεριφορά των ψαριών. Παρέμεινε στην Οξφόρδη έως το 1965, ασχολούμενος με άλλες μελέτες για τη συμπεριφορά των ζώων. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο, όπου ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοϊδρυθέντος τμήματος τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών στο ζωολογικό κήπο. Αφού πέρασε τρία χρόνια γυρίζοντας κινηματογραφικές ταινίες και ετοιμάζοντας προγράμματα για την τηλεόραση με θέμα πάντα τη συμπεριφορά των ζώων, το 1959 ανέλαβε τη θέση του επόπτη των θηλαστικών στη Ζωολογική Εταιρία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από πενήντα επιστημονικές εργασίες, καθώς και πολλά βιβλία. Ανάμεσά τους τον "Γυμνό πίθηκο" (1967), που πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, αλλά και άλλα όπως:" Τα θηλαστικά. Ένας οδηγός για τα υπάρχοντα είδη" (1965), "Ο ανθρώπινος ζωολογικός κήπος" (1969), "Οικεία συμπεριφορά" (1971), "Παρατηρώντας τον άνθρωπο" (1977), "Χειρονομίες" (1979), κ.ά.

Book pages: 
329
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο