Product

Η σοβιετική ψυχολογία για την ανάπτυξη του παιδιού

Product

Η σοκολάτα

Η σόγια και το ψαρόλαδο

Κωδικός:
109676
Manufacturer: 
Description: 

Κάτω από τον τίτλο "Η σόγια και το ψαρόλαδο", δύο λέξεις παρμένες από ένα δίστιχο του Νίκου Καββαδία, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη Τύπο.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κάτω από τον τίτλο "Η σόγια και το ψαρόλαδο", δύο λέξεις παρμένες από ένα δίστιχο του Νίκου Καββαδία, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη Τύπο. Τα δοκίμια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: σχόλια, επισκοπήσεις, επιφυλλίδες και βιβλιοκρισίες. Αν και ο σύνδεσμος μεταξύ τους εμφανίζεται να είναι σε μερικές περιπτώσεις ολίγον χαλαρός, εν τούτοις για όλα τα δοκίμια το διατροφικό στοιχείο είναι σημείο κομβικό, ενώ ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της διατροφής των αγροτικών ζώων αλλά και εκείνος της μεταποίησης στη μορφή της βιομηχανίας ζωοτροφών προεξέχουν σαν αιτίες των πρόσφατων διατροφικών κρίσεων. Τα δοκίμια στην παρούσα συλλογή δημοσιεύονται κατά κανόνα αυτούσια, όπως εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή. Εν τούτοις ο συγγραφέας προσέθεσε στο τέλος κάθε δοκιμίου "σημειώσεις" για να δώσει τις πρώτες αντιδράσεις, αλλά και για να συμπληρώσει ή να εξηγήσει πιο ελεύθερα ορισμένα σημεία.
Subtitle: 
Διατροφικά δοκίμια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8002-27-3
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Παντελής Ζωιόπουλος γεννήθηκε το 1945 στου Ζωγράφου Αττικής. Σπούδασε τη Γεωπονία στην Αθήνα και πήρε διδακτορικό στο Aberdeen Σκωτίας. Σήμερα διδάσκει τη Ζωοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει μεγάλη εμπειρία στα Κοινοτικά θέματα και προήδρευσε κατ' επανάληψη της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για την έκδοση νομοθεσίας στον τομέα του. Προσκλήθηκε να δώσει ομιλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκλαϊκεύοντας τις αιτίες των σύγχρονων διατροφικών κρίσεων. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, επιφυλλίδες στον κυριακάτικο Τύπο και τΙς συλλογές αγροτικών και διατροφικών δοκιμίων "Το ψωμί και το αλάτι" και "Η σόγια και το ψαρόλαδο" αντίστοιχα.

Subtitle: 
Διατροφικά δοκίμια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8002-27-3
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο