Product

Η τέχνη της πέπλωσης

Product

Η τέχνη της πίτας

Η τέχνη της πίτας

Κωδικός:
119824
Description: 

Το βιβλίο "Η τέχνη της πίτας" περιέχει συνταγές, που βασίζονται στις παραδοσιακές πίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και συνταγές με πολυφύλλο, μια καινοτομία στο φύλλο της πίτας. Επίσης, δίνει πληροφορίες για το αλεύρι της πίτας ενώ παράλληλα προβάλλει την ιστορία και τις παραδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Η τέχνη της πίτας" περιέχει συνταγές, που βασίζονται στις παραδοσιακές πίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και συνταγές με πολυφύλλο, μια καινοτομία στο φύλλο της πίτας. Επίσης, δίνει πληροφορίες για το αλεύρι της πίτας ενώ παράλληλα προβάλλει την ιστορία και τις παραδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Η συγγραφέας του βιβλίου, Σούλα Σταμοπούλου Γηραλέα, είναι πτυχιούχος φυσικός και εργάστηκε ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε. στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας μητέρα Κοζανίτισσα και σύζυγο από το Βελβεντό Κοζάνης, μέρη φημισμένα για τις πίτες τους, μυήθηκε στην τέχνη της πίτας. Η αγάπη και το μεράκι της για τα παραδοσιακά και τα χειροποίητα την οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, που αριθμεί 70 αναλυτικές συνταγές για πίτες επιλεγμένες και δοκιμασμένες από την ίδια τη συγγραφέα. Το βιβλίο τιμήθηκε με διάκριση (2ο βραβείο) στο διαγωνισμό Gourmet 2007-2008 της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", ως βιβλίο γαστρονομίας Έλληνα συγγραφέα. H συγγραφέας πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το βιομηχανικό προϊόν, που γίνεται με τη συνταγή του πολυφύλλου. Το δίπλωμα χορηγήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Subtitle: 
Παραδοσιακές συνταγές δυτικής Μακεδονίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-457-063-3
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Σούλα Σταμοπούλου Γηραλέα γεννήθηκε στο Βόλο, σπούδασε φυσικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη ραδιοηλεκτρολογία. Εργάστηκε στην αρχή ως καθηγήτρια. Στη συνέχεια, μαζί με τον άνδρα της, εργάστηκαν ως τηλεπικοινωνιακοί μηχανικοί του ΟΤΕ, στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου απέκτησαν τρεις γιους.
Έχοντας μητέρα Κοζανίτισσα και άνδρα από το Βελβεντό Κοζάνης, μέρη φημισμένα για την πίτα, μυήθηκε στην τέχνη της πίτας.

Subtitle: 
Παραδοσιακές συνταγές δυτικής Μακεδονίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-457-063-3
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο