Product

Η τέχνη του χρόνου

Product

Η τέχνη του ψεύδους

Η τέχνη του ψεύδεσθαι

Κωδικός:
80400
Manufacturer: 
Description: 

[...] "Και υπ' αυτήν την έννοια μου φαίνεται άξια εγκωμίου η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας που έχει την αβρότητα αλλά και το καλό λογοτεχνικό αισθητήριο να εκδώσει, κατ' αποκλειστικότητα για το αναγνωστικό κοινό της Ελλάδας, ένα μικρό ανέκδοτο λογοτεχνικό κόσμημα αυτού του εξαιρετικού συγγραφέα που φέρει τον τίτλο "Η τέχνη του ψεύδεσθαι".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] "Και υπ' αυτήν την έννοια μου φαίνεται άξια εγκωμίου η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας που έχει την αβρότητα αλλά και το καλό λογοτεχνικό αισθητήριο να εκδώσει, κατ' αποκλειστικότητα για το αναγνωστικό κοινό της Ελλάδας, ένα μικρό ανέκδοτο λογοτεχνικό κόσμημα αυτού του εξαιρετικού συγγραφέα που φέρει τον τίτλο "Η τέχνη του ψεύδεσθαι". Πρόκειται για ένα συγκινητικό δοκίμιο στο οποίο ο Γιαμαθάρες, με τον απαράμιλλο τρόπο γραφής του, μας αποκαλύπτει το "μυστικό", την κινητήρια δύναμη που παρήγαγε όλο αυτό το έργο στο οποίο αναφερθήκαμε προηγουμένως και που δεν είναι άλλη από την ευχαρίστηση τού να διηγείσαι ιστορίες, την ευχαρίστηση, τόσο ανθρώπινη και παλιά, τού να ψεύδεσαι." (Από τον πρόλογο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου)
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8334-02-0
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

O Χούλιο Γιαμαθάρες γεννήθηκε στο χωριό Μπεγκαμιάν της Λεόν (Ισπανία) το 1955. Έχει καταπιαστεί με όλα σχεδόν τα λογοτεχνικά είδη: μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, κινηματογραφικό σενάριο, ενώ εργάζεται και ως αρθρογράφος στην εφημερίδα "El Pais". Κυριότερα έργα του είναι, τα μυθιστορήματα "Το φεγγάρι των λύκων" και "Η κίτρινη βροχή" (μεταφρασμένα και τα δύο στα ελληνικά), η ποιητική συλλογή "Memoria de la nieve" και το ταξιδιωτικό αφήγημα "El rio del olvido".

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8334-02-0
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο