Product

Η τεχνική πωλήσεων A.I.D.A. και 150 δυναμικές φράσεις

Product

Η τεχνική της αγιογραφίας

Η τεχνική στην ψυχανάλυση των παιδιών

Κωδικός:
114630
Αuthor: 
Description: 

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια επανεξέτασης των κυριοτέρων θεμάτων της θεωρίας και της τεχνικής της ψυχανάλυσης παιδιών υπό το φως των κλαϊνικών εξελίξεων και ιδιαίτερα της "καταστροφικής αλλαγής", έννοια που οφείλουμε στη σκέψη του Bion του οποίου το έργο θεωρείται ως διεύρυνση του κλαϊνικού και του φροϋδικού μοντέλου, από όπου προέρχεται και αντλεί τη ζωτικότητά του. Ο συγγραφέας προσπαθεί να υλοποιήσει την ιδέα του επωφελούμενος κυρίως των κλινικών καταστάσεων που παρουσιάζουν σε πρώτο πλάνο τον αναλυτή και τον ασθενή επί των έργω.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια επανεξέτασης των κυριοτέρων θεμάτων της θεωρίας και της τεχνικής της ψυχανάλυσης παιδιών υπό το φως των κλαϊνικών εξελίξεων και ιδιαίτερα της "καταστροφικής αλλαγής", έννοια που οφείλουμε στη σκέψη του Bion του οποίου το έργο θεωρείται ως διεύρυνση του κλαϊνικού και του φροϋδικού μοντέλου, από όπου προέρχεται και αντλεί τη ζωτικότητά του. Ο συγγραφέας προσπαθεί να υλοποιήσει την ιδέα του επωφελούμενος κυρίως των κλινικών καταστάσεων που παρουσιάζουν σε πρώτο πλάνο τον αναλυτή και τον ασθενή επί των έργω. Αξιολογούνται οι κύριοι τρόποι έκφρασης του παιδιού στο δωμάτιο της ανάλυσης (το σχέδιο, το παιχνίδι, το όνειρο, ο διάλογος) σε μια οπτική που, ξεκινώντας από τη σχέση και περνώντας μέσα από τις έννοιες του "πεδίου" και του "μη κορεσμένου", οδηγεί σε μια νέα εννοιολογικοποίηση των προσώπων και των γεγονότων της συνεδρίας, που εκλαμβάνονται βάσει της ιδιότητάς τους ως "συναισθηματικά ολογράμματα", δηλαδή ως συγκριτική και δυναμική έκφραση της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ψυχικής λειτουργίας του ασθενή και εκείνης του αναλυτή επί τω έργω. Σημείο προοπτικής (vertice) σε ταλάντωση με εκείνα τα πιο κλασικά που θεωρούν ότι τα πρόσωπα ανήκουν στην ιστορία και στον εσωτερικό κόσμο του παιδιού.
Subtitle: 
Το παιδί και ο αναλυτής: Από τη σχέση στο συναισθηματικό πεδίο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-02-2032-8
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Antonino Ferro γεννήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας το 1947. Απέκτησε πτυχίο ιατρικής με ειδικότητα ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Παβίας και υπήρξε Καθηγητής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας Παιδιών, στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο παιδιών του Πανεπιστημίου του Μιλάνου.
Είναι Διδάσκων και Εποπτεύων Αναλυτής της SPI (της οποίας διετέλεσε επιστημονικός γραμματέας), μέλος της ΙΡΑ (και της επιτροπής για "Τις Σχέσεις μεταξύ Ψυχανάλυσης και Σύγχρονων Επιστημών") και του WPCI (Working Party of Clinical Issues) της FEP.
Διατελεί Διευθυντής έκδοσης του ετήσιου Ιταλικού Βιβλίου της IJP, Εκδότης των "Quaderni di Psicoterapia Infantile", υπεύθυνος της σειράς "Frontiers and Roots of Psychoanalysis", μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής διαφόρων περιοδικών (Revista de Psicoanalisis dell' APA, Buenos Aires, Monographies de Psychoanalyse de la Revue Francaise de Psychoanalyse κ.ά.) ενώ από το 2003 έχει εκλεγεί υπεύθυνος για την έκδοση στην Ευρώπη του International Journal of Psychoanalysis.
Από την αρχή της ψυχαναλυτικής του πρακτικής ενδιαφέρθηκε για την ανάλυση σοβαρά διαταραγμένων ασθενών, παιδιών και εφήβων, διατηρώντας ανοιχτό πνεύμα όσον αφορά τις διάφορες επιστημονικές προσεγγίσεις. Αργότερα, αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την έννοια του «Ψυχαναλυτικού Πεδίου», που εισήγαγαν οι Baranger στην Αργεντινή και μελέτησε με πάθος τη σκέψη του Bion. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων και άρθρων στα μεγαλύτερα ψυχαναλυτικά περιοδικά.

Subtitle: 
Το παιδί και ο αναλυτής: Από τη σχέση στο συναισθηματικό πεδίο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-02-2032-8
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο