Product

Η χαδιάρα φώκια

Product

Η χαζούλα Χήνα και τα χαμένα αφτιά!

Η χαζή γυναίκα και άλλες ιστορίες

Κωδικός:
14522
Description: 

Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956). Γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, σπούδασε ιατρική και φιλοσοφία και αναδείχτηκε σύντομα στο μεγαλύτερο Γερμανό δραματουργό. Ξεκινώντας από πειραματισμούς στο πλαίσιο του εξπρεσιονιστικού θεάτρου, σύντομα περνάει στη σύνδεση του έργου του με τη μουσική παράσταση και τους ποικίλους εκφραστικούς τρόπους του μεσοπολεμικού "καμπαρέ". Παράλληλα με την ανανέωση του θεάτρου συνδέεται με το εργατικό κίνημα και τη μαρξιστική θεωρία και συγκροτεί την αντίληψή του για το "λαϊκό έργο".

1,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956). Γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, σπούδασε ιατρική και φιλοσοφία και αναδείχτηκε σύντομα στο μεγαλύτερο Γερμανό δραματουργό. Ξεκινώντας από πειραματισμούς στο πλαίσιο του εξπρεσιονιστικού θεάτρου, σύντομα περνάει στη σύνδεση του έργου του με τη μουσική παράσταση και τους ποικίλους εκφραστικούς τρόπους του μεσοπολεμικού "καμπαρέ". Παράλληλα με την ανανέωση του θεάτρου συνδέεται με το εργατικό κίνημα και τη μαρξιστική θεωρία και συγκροτεί την αντίληψή του για το "λαϊκό έργο". Το 1933, με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, εγκαταλείπει τη Γερμανία. Το 1941 εγκαθίσταται στο Χόλιγουντ. Διώκεται από τις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο ως "ύποπτος αντιαμερικανικών ενεργειών" και ιδρύει στο Ανατολικό Βερολίνο το "Μπερλίνερ Ανσάμπλ".
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-03-1921-9
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
14χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1898 στο Άουγκσμπουργκ. Το 1917 γράφτηκε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μονάχου, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του, ξαναγύρισε στο Άουγκσμπουργκ, και υπηρέτησε για ένα διάστημα σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι θεατρικές του αναζητήσεις γνώρισαν πολύ γρήγορα την καταξίωση, με το βραβείο Κλάιστ (1922). Αντικομφορμιστής, ορκισμένος εχθρός του πολέμου και του καπιταλισμού, βρίσκεται ήδη από το 1923 πέμπτος στον μαύρο πίνακα του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας. Όταν οι Εθνικοσοσιαλιστές καταλαμβάνουν την εξουσία το 1933, ο Μπρεχτ παίρνει το δρόμο της εξορίας: Ελβετία, Δανία, Φινλανδία, Ρωσία, και τέλος Αμερική, όπου συνεργάζεται στην Καλιφόρνια με τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Τσαρλς Λώτον. Το 1949 εγκαθίσταται οριστικά στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου πεθαίνει το 1956.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-03-1921-9
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
14χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο