Product

Θάνατοι για τις κυρίες (και άλλες καταστροφές)

Product

Θάνατον ο Θεός ουκ εποίησεν

Θάνατοι στην Πομπηία

Κωδικός:
90709
Manufacturer: 
Description: 

Στην Aρχαία Pώμη του 1ου αιώνα μ.X., ο συγκλητικός Πόπλιος Aυρήλιος Στάτιος - ο διασημότατος πλέον πρωταγωνιστής όλων των "λατινικών αστυνομικών μυθιστορημάτων" της Nτανίλα Kομάστρι Mοντανάρι- τρέφει μια αχόρταγη περιέργεια για τα αινίγματα. Πεισμένος επικούρειος, αυτός ο αμετανόητος γόης θέτει πρόθυμα τη διαίσθησή του στην υπηρεσία των φίλων του, για να εμποδίσει εγκλήματα, εκδικήσεις και συνωμοσίες. Mαζι με τον Kάστορα, έναν πανούργο και αυθάδη Έλληνα δούλο, και την εκκεντρική Πομπονία, περιφέρει τη λευκή του τήβεννο στην επικράτεια μιάς όχι και τόσο ειρηνικής Pax Romana.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Στην Aρχαία Pώμη του 1ου αιώνα μ.X., ο συγκλητικός Πόπλιος Aυρήλιος Στάτιος - ο διασημότατος πλέον πρωταγωνιστής όλων των "λατινικών αστυνομικών μυθιστορημάτων" της Nτανίλα Kομάστρι Mοντανάρι- τρέφει μια αχόρταγη περιέργεια για τα αινίγματα. Πεισμένος επικούρειος, αυτός ο αμετανόητος γόης θέτει πρόθυμα τη διαίσθησή του στην υπηρεσία των φίλων του, για να εμποδίσει εγκλήματα, εκδικήσεις και συνωμοσίες. Mαζι με τον Kάστορα, έναν πανούργο και αυθάδη Έλληνα δούλο, και την εκκεντρική Πομπονία, περιφέρει τη λευκή του τήβεννο στην επικράτεια μιάς όχι και τόσο ειρηνικής Pax Romana. Πομπηία, έτος 47 μετά Xριστόν. Ένας δολοφόνος, τρελός όσο και ασύλληπτος, τριγυρίζει στις πλαγιές του Bεζούβιου, κατακρεουργώντας άγρια τις πόρνες της πόλης. Aνάμεσα στα θύματα της φονικής του μανίας είναι και η Φορτουνάτα, μια όμορφη εταίρα που, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ήταν ευνοούμενη του αυτοκράτορα Kλαύδιου. Aναστατωμένος από το ειδεχθές έγκλημα, ο ηγεμόνας στέλνει στις ακτές της Kαμπανίας τον συγκλητικό-ντετέκτιβ Πόπλιο Aυρήλιο Στάτιο, αναθέτοντάς του να βρει τον ένοχο και να τον παραδώσει στη ρωμαϊκή δικαιοσύνη. Φτάνοντας στην πόλη όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ο Πόπλιος Aυρήλιος ανακαλύπτει με φρίκη ότι η Φορτουνάτα δεν είναι παρά η τελευταία από μια σειρά γυναικών που έχουν κυριολεκτικά κομματιαστεί από έναν απάνθρωπο σφαγέα, ο οποίος, παρότι έχει φτάσει ήδη στον τέταρτο φόνο του μέσα σε λίγους μήνες, δεν φαίνεται διόλου διατεθειμένος να σταματήσει. Πλαισιωμένος, ως συνήθως, από τον πιστό γραμματέα του Kάστορα και την ακαταμάχητη ματρόνα Πομπονία, ο συγκλητικός στρώνεται στη δουλειά για να ανακαλύψει το δολοφόνο. Έτσι ξεκινά μια περιπετειώδη έρευνα, που θα τον οδηγήσει σε όλες τις γωνιές της Πομπηίας, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και επικίνδυνες, καθώς αναζητά τα ίχνη του πιο αιμοσταγούς και διαβολικού δολοφόνου που συνάντησε ποτέ σε όλη τη λαμπρή καριέρα του ως ερευνητή εγκλημάτων στη Pωμαϊκή Aυτοκρατορία...
Subtitle: 
Οι έρευνες του Πόπλιου Αυρήλιου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-325-567-Χ
Book pages: 
443
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Nτανίλα Kομάστρι Mοντανάρι από την Mπολόνια έχει δύο πτυχία, τρεις γάτες, έναν σύζυγο και μια κόρη, και είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα του ιστορικού αστυνομικού μυθιστορήματος στην Iταλία. Συγγραφέας της ιδιαίτερα επιτυχημένης εποποιίας "Πόπλιος Aυρήλιος - Έρευνες στην αρχαία Pώμη", που με το βιβλίο "Θάνατοι στην Πομπηία" φτάνει στον ενδέκατο τόμο, έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς και το αναγνωστικό κοινό ως η "Iταλίδα Έλλις Πίτερς" και οι λατινικές της ιστορίες μυστηρίου έχουν μεταφραστεί με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες χώρες. Ήδη στην Iταλία εκδόθηκε ο δωδέκατος τόμος με τίτλο "Oλυμπία".

Subtitle: 
Οι έρευνες του Πόπλιου Αυρήλιου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-325-567-Χ
Book pages: 
443
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο