Product

Θέλεις να σχεδιάσουμε;

Product

Θέλετε να χορέψομε Μαρία;

Θέλετε να δείτε τη χρυσή Πράγα;

Κωδικός:
7412
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"... ξέρω πως οι άνθρωποι που αγαπώ δείχνουν χοντροκομμένοι, άξεστοι και πολλές φορές καταφεύγουν σε καραγκιοζίστικα φερσίματα για να κρύψουν, από σεμνότητα, τα αισθήματά τους. Μα είναι με τέτοιους ανθρώπους που μ' αρέσει πιο πολύ να δουλεύω και να ζω. Γιατί αυτοί, κάποια στιγμή, ξέσκισαν το πουκάμισό τους και μ' αφήσανε να δω την καρδιά τους. Και τότε είδα πώς πάνω στην καρδιά τους είχαν γραμμένα με διαμαντένια γράμματα αυτό που ψάχνουν και στοχάζουνται οι φιλόσοφοι.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... ξέρω πως οι άνθρωποι που αγαπώ δείχνουν χοντροκομμένοι, άξεστοι και πολλές φορές καταφεύγουν σε καραγκιοζίστικα φερσίματα για να κρύψουν, από σεμνότητα, τα αισθήματά τους. Μα είναι με τέτοιους ανθρώπους που μ' αρέσει πιο πολύ να δουλεύω και να ζω. Γιατί αυτοί, κάποια στιγμή, ξέσκισαν το πουκάμισό τους και μ' αφήσανε να δω την καρδιά τους. Και τότε είδα πώς πάνω στην καρδιά τους είχαν γραμμένα με διαμαντένια γράμματα αυτό που ψάχνουν και στοχάζουνται οι φιλόσοφοι. Μ' αρέσουν οι τόποι που συγκεντρώνουν πολλούς ανθρώπους, εκεί όπου σφυρηλατιέτ' η γλώσσα μας, εκεί όπου γεννιούνται καινούριες λέξεις, εκεί όπου αποχτάνε νόημα οι καινούριες εκφράσεις, εκεί όπου ρωτάν' οι άνθρωποι ο ένας τον άλλο ποιος είναι ή ποιος θα 'θελε να 'ναι. Κι όποιος γνωρίζει τους ανθρώπους, αυτός ξέρει πώς δεν είν' απλό, γιατί ο λόγος είναι σκέψη, σκέψη που ξεχύνεται απ' το στόμα και σκοπεύει στην κατανόηση και στη σιωπή...". Ένα μυθιστόρημα από τον Τσέχο συγγραφέα του "Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν" και του "Μαθήματα χορού για ηλικιωμένους". Ο Χράμπαλ δημιουργεί αντιήρωες που ζουν και κινούνται μέσα σ΄ έναν παράλογο κόσμο: με χιούμορ και με τη μόνιμη αίσθηση της γελοιότητας περιγράφει μια μυθική πόλη σαν να την αναποδογυρίζει. Η Πράγα του Χράμπαλ μοιάζει το αρνητικό της Πράγας του Κάφκα. Σώτη Τριανταφύλλου
Publications Date: 
1981
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μπόχουμιλ Χράμπαλ γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχοσλοβακίας το 1914 και πέθανε στην Πράγα το 1997. Σπούδασε νομικά μα φαίνεται πως δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου ούτε σαν υπάλληλος. Αντίθετα δούλεψε στα πιο διαφορετικά επαγγέλματα, τόσο τον καιρό που σπούδαζε όσο και μετά. Έκανε υπάλληλος συμβολαιογραφείου, αποθηκάριος, τηλεγραφητής, σιδηροδρομικός, σκουπιδιάρης, εργάτης σε χυτήρια κλπ. Με τη λογοτεχνία καταπιάνεται αρκετά αργά, απ' το 1962, μα γρήγορα επιβάλλεται και γίνεται ένας απ' τους πιο αγαπημένους συγγραφείς των Τσέχων. Έχει κιόλας ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας του και παντού αναγνωρίζεται σαν ένας απ' τους πιο δυνατούς μεταπολεμικούς συγγραφείς.

Publications Date: 
1981
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο