Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
72856 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Θεραπευτική ρυθμική

Θεραπευτική ρυθμική

Κωδικός: 168852

Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία
Συγγραφέας: Kessler - Κακουλίδη, Lucia
Εκδότης: Fagotto
ISBN: 960-6685-41-1
Έτος Έκδοσης: 2011
Κωδικός προϊόντος: 168852

Λιανική τιμή:20.00EUR

τιμή bibliopolio.gr 18.00EUR

Έκπτωση: 2.00EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Η θετική επίδραση της μουσικής στον ψυχισμό του ανθρώπου είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη και είναι κοινώς αποδεκτό, πόσο μπορεί η μουσική να συμβάλλει στην αρμονία και στην εσωτερική ισορροπία. Αυτό ισχύει για τον κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του, καθώς η μουσική επιδρώντας ολιστικά, επιφέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, χωρίς να ξεχωρίζει μεταξύ ανθρώπων με και δίχως αναπηρία.

Στην Ελλάδα, σχετικά με τη σπουδαιότητα της Θεραπευτικής Ρυθμικής και την εξέλιξη της με αφετηρία τη Ρυθμική Dalcroze, υπάρχει ελλιπής βιβλιογραφία. Μέσα από το βιβλίο αυτό, επιδιώκεται η παρουσίαση της μεθόδου και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Η παρούσα προσπάθεια διαρθρώνεται σε δύο ενότητες, στο θεωρητικό πλαίσιο και στις πρακτικές προσεγγίσεις. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι αρχές και τα βασικά χαρακτηριστικά της θεραπευτικής Ρυθμικής και αναδεικνύονται έννοιες όπως ο ρυθμός, η μουσική, η κίνηση και ο λόγος.
Στη δεύτερη ενότητα δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή της μεθόδου στην Ειδική Αγωγή και στο Νηπιαγωγείο και αναλύονται στόχοι και τομείς ασκήσεων. Σε ξεχωριστά κεφάλαια δίνονται προτάσεις για δραστηριότητες τόσο με παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση ή αυτισμό, όσο και σε πλαίσια συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται διάφορα μουσικά όργανα και προτείνονται ποικίλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικοθεραπευτές, αλλά και σε όσους έχουν σχέση με τη θεραπεία ή την εκπαίδευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με και δίχως αναπηρία. Επίσης απευθύνεται στους γονείς και στα παιδιά με αναπηρία ελπίζοντας να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική απασχόληση.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία
Κωδικός προϊόντος: 168852
ISBN: 960-6685-41-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Ιουλίος
Έτος Έκδοσης: 2011
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 211
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ17Kessler - Κακουλίδη, Lucia

Η Lucia KesslerΚακουλίδη σπούδασε στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Θεραπευτική Ρυθμική με καθηγήτρια την A Hoellering Από το 1984 εργάζεται στην Ελλάδα με παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση και αυτισμό στο "Ίδρυμα για το Παιδί Παμμακάριστος" στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και διδάσκει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Έχει δημοσιεύσει άρθρα στην Ελλάδα και στη Γερμανία σχετικά με την εφαρμογή της Θεραπευτικής Ρυθμικής στην Ειδική Παιδαγωγική Παράλληλα έχει διδάξει σε σεμινάρια και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα Πανεπιστήμιο Πειραιάς Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκη Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρα Ωνάσιο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Μέγαρο Μουσικής Αθήνα και Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Κολονίας Είναι μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Μουσικοθεραπείας Deutsche Musiktherapeutische Gesellschaft DMtG επίτιμο μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών ΕΣΠΕΜ ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο "Asperger" ΕλσσΑ και μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική εκπαίδευση ΕΕΜΕ όπως και της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος ΕΕΠΕ

Άλλα βιβλία του συγγραφέα


 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Ειδική αγωγή Μουσικοθεραπεία
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Fagotto
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων
Λειτουργική ανατομική των αρθρώσεων
80.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Θεραπευτική ρυθμική
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.