Product

Θεσμοί και πολιτικές επαγγελματικής κατάρτισης

Product

Θεσμοί και πολιτικές υγείας

Θεσμοί και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δια βίου μάθηση

Κωδικός:
100053
Description: 

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να διαμορφώσει κατ' αρχήν μια γενική αντίληψη του περίπλοκου μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθώντας τη διαχρονική εξέλιξή του, και κατά κύριο λόγο να εμβαθύνει στις πολιτικές και τις δράσεις της ενωμένης Ευρώπης για τη Δια Βίου Μάθηση, η οποία ξεκινώντας ως μια έννοια συμπληρωματική της τυπικής εκπαίδευσης εξελίχθηκε σ' ένα συνεχές εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.

20,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να διαμορφώσει κατ' αρχήν μια γενική αντίληψη του περίπλοκου μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθώντας τη διαχρονική εξέλιξή του, και κατά κύριο λόγο να εμβαθύνει στις πολιτικές και τις δράσεις της ενωμένης Ευρώπης για τη Δια Βίου Μάθηση, η οποία ξεκινώντας ως μια έννοια συμπληρωματική της τυπικής εκπαίδευσης εξελίχθηκε σ' ένα συνεχές εκπαιδευτικό γίγνεσθαι. Υπό την έννοια αυτή, το παρόν δημοσίευμα αφορά τόσο την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, πανεπιστήμια, σχολεία, κέντρα κατάρτισης, επιχειρήσεις και οργανισμούς, στο μέτρο που λειτουργούν ως φορείς μάθησης, όσο και τις περιφερειακές και τοπικές αρχές καθώς και τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, άτομα ή φορείς, που υπό κάποια ιδιότητα ασχολούνται με τη διαμόρφωση και την άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής στη χώρα μας και στην Ευρώπη γενικότερα, και τέλος τους πάμπολλους φορείς πραγμάτωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, με ευρωπαϊκή προέλευση, διάσταση ή στόχευση.
Subtitle: 
Μια κριτικο-ερμηνευτική προσέγγιση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8396-15-8
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αθηνά Σιπητάνου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αντικείμενο θέσης "Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Ενηλίκων", και τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Παιδαγωγική, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη Δια βίου Μάθηση.
Τις επιστημονικές της απόψεις παρουσιάζει στα βιβλία της "Ο αναλφαβητισμός στην Ελλάδα: η διαχρονικότητα και οι μεταλλαγές του προβλήματος", "Θεσμοί και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Δια βίου μάθηση". Μία κριτικο-ερμηνευτική προσέγγιση" και "Πάολο Φρέιρε 1921-1997. Η εκπαίδευση ενηλίκων ως πράξη απελευθέρωσης", ενώ έχει να επιδείξει πάνω από 65 δημοσιεύματα, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες του κλάδου. Συμμετέχει σε συνέδρια και σε ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά δίκτυα μελετών και ερευνών σχετικά με τη Δια βίου Μάθηση.

Subtitle: 
Μια κριτικο-ερμηνευτική προσέγγιση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8396-15-8
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο