Product

Θεωρία της επιτέλεσης

Product

Θεωρία της ημιμόρφωσης

Θεωρία της ευρωπαϊκής ενοποίησης

Κωδικός:
78297
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εργασία στη θεωρία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Προσφέρει μια συνολική επισκόπηση και κριτική αποτίμηση των πιο σημαντικών προσεγγίσεων που προσπάθησαν να συλλάβουν εννοιολογικά και να ερμηνεύσουν την ευρωπαϊκή πολιτεία. Συγκεράζοντας την οπτική των διεθνών σχέσεων, της συγκριτικής πολιτικής και της κοινωνικής και πολιτικής θεωρίας, η μελέτη αυτή υπερβαίνει την απλή περιγραφή διαφορετικών θεωριών, προβαίνοντας σε νέες διαπιστώσεις για το πολιτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

22,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εργασία στη θεωρία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Προσφέρει μια συνολική επισκόπηση και κριτική αποτίμηση των πιο σημαντικών προσεγγίσεων που προσπάθησαν να συλλάβουν εννοιολογικά και να ερμηνεύσουν την ευρωπαϊκή πολιτεία. Συγκεράζοντας την οπτική των διεθνών σχέσεων, της συγκριτικής πολιτικής και της κοινωνικής και πολιτικής θεωρίας, η μελέτη αυτή υπερβαίνει την απλή περιγραφή διαφορετικών θεωριών, προβαίνοντας σε νέες διαπιστώσεις για το πολιτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσα στα θέματα που πραγματεύεται η μελέτη, περιλαμβάνονται οι διαδικασίες αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, ο εκδημοκρατισμός της Ένωσης, η διαδικασία διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτείας, η ευρωπαϊκή ιδιότητα του πολίτη, και το μέλλον της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης. Η θεωρητική συνεισφορά του συγγραφέα αποτελεί απαραίτητη βιβλιογραφική αναφορά για όσους επιδιώκουν να ερμηνεύσουν, να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν το πολιτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από το δημιουργικό συγκερασμό διαφόρων κλάδων της πολιτικής επιστήμης.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-02-1646-0
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου είναι Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Honorary University Fellow στο College of Social Sciences and International Studies του Πανεπιστημίου Έξετερ, Research Associate στο Centre for International Studies του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Visiting Researcher στο Global Studies Institute του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Visiting Research Fellow στο ARENA Centre for European Studies του Πανεπιστημίου του Όσλο. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Reader Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Έξετερ, Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κατάνια, και Επισκέπτης Εταίρος/Ερευνητής στα Πανεπιστήμια LSE, Κέμπριτζ και Κολούμπια, στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.
Έχει γράψει αρκετά βιβλία.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-02-1646-0
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο