Product

Θεωρίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Product

Θεωρίες και σύμβολα των αλχημιστών

Θεωρίες θρησκευτικής ανάπτυξης και αγωγής

Κωδικός:
59637
Manufacturer: 
Description: 

[...] Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται και αναλύονται κριτικά πτυχές δύο γενικών θεωριών της ανάπτυξης του ανθρώπου, του Erik H. Erikson και του Jean Piaget. Οι θεωρίες αυτές είναι σημαντικές, γιατί έδωσαν την ώθηση για τη διατύπωση σύγχρονων θεωριών της θρησκευτικής ανάπτυξης. Στην πορεία της ανάλυσης ο συγγραφέας με σαφήνεια καθορίζει και κρίνει τις προϋποθέσεις και τα όρια χρησιμότητας των θεωριών της ανάπτυξης του ανθρώπου για τη χριστιανική αγωγή, καθώς και τη συμβολή τους στη διατύπωση μιας γενικής θεωρίας της θρησκευτικής ανάπτυξης.

11,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται και αναλύονται κριτικά πτυχές δύο γενικών θεωριών της ανάπτυξης του ανθρώπου, του Erik H. Erikson και του Jean Piaget. Οι θεωρίες αυτές είναι σημαντικές, γιατί έδωσαν την ώθηση για τη διατύπωση σύγχρονων θεωριών της θρησκευτικής ανάπτυξης. Στην πορεία της ανάλυσης ο συγγραφέας με σαφήνεια καθορίζει και κρίνει τις προϋποθέσεις και τα όρια χρησιμότητας των θεωριών της ανάπτυξης του ανθρώπου για τη χριστιανική αγωγή, καθώς και τη συμβολή τους στη διατύπωση μιας γενικής θεωρίας της θρησκευτικής ανάπτυξης. Το βιβλίο ενδιαφέρει κάθε αναγνώστη και αναγνώστρια που ασχολείται με θέματα εκπαίδευσης και αγωγής - και ειδικότερα χριστιανικής αγωγής - παιδιών, νέων και ώριμων ανθρώπων.
Subtitle: 
Erik H. Erikson και Jean Piaget
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-333-250-Χ
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Εμμανουήλ Π. Περσελής γεννήθηκε στην Αίγυπτο και αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Κάσου (Δωδεκάνησα). Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο του Lancaster (Αγγλία) σε θέματα χριστιανικής θρησκευτικής αγωγής και κοινωνιολογίας της θρησκείας και της θρησκευτικής εκπαίδευσης. Από το τελευταίο Πανεπιστήμιο απέκτησε τους μεταπτυχιακούς τίτλους Master of Arts in Religious Education (1979) και Ph. D. (1987). Είναι αναπληρωτής καθηγητής της θεωρίας και πράξης της χριστιανικής αγωγής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου διετέλεσε αναπληρωτής προέδρου (2002-3). Κατά το ακαδ. έτος 1987-88 δίδαξε ως ειδικός επιστήμων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις ή εισηγήσεις σε πολλά επιστημονικά θεολογικά και παιδαγωγικά συνέδρια. Επίσης έχει επανειλημμένως εκπροσωπήσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε διάφορα διεθνή θεολογικά συνέδρια και διασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό.

Subtitle: 
Erik H. Erikson και Jean Piaget
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-333-250-Χ
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο