Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73008 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Ιατρική μικροβιολογία

Ιατρική μικροβιολογία

Κωδικός: 173598

Βακτηριολογία, ιολογία, παρασιτολογία, μυκητολογία
Συγγραφέας: Χαρβάλου, Αικατερίνη Πόγγας, Νικόλαος
Εκδότης: Οδυσσέας
ISBN: 960-210-577-1
Έτος Έκδοσης: 2011
Κωδικός προϊόντος: 173598

Λιανική τιμή:90.00EUR

τιμή bibliopolio.gr 81.00EUR

Έκπτωση: 9.00EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Μετά από διδασκαλία ετών στην ανώτατη εκπαίδευση με αντικείμενο την Ιατρική Μικροβιολογία -που περιλαμβάνει Κλινική Βακτηριολογία, Παρασιτολογία, Μυκητολογία και Ιολογία- αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για να συγγράψουμε το δικό μας διδακτικό βιβλίο.

Πολλά τα κοινά που μας ένωσαν σε αυτή την προσπάθεια: η αγάπη για το αντικείμενο, η κοινή γλώσσα και απόψεις για την κλινική διάγνωση, η πολύχρονη εμπειρία και η διαπίστωση πως κάθε ακαδημαϊκό έτος μεταφέρουμε και οι δύο στο πλαίσιο του (ακαδημαϊκού) έργου μας γνώση σε μία ή όλες τις θεματικές εξειδικευμένες ενότητες της Ιατρικής Μικροβιολογίας. Κάθε χρόνο το περιεχόμενο αυτού του ευρέως γνωστικού αντικειμένου παραμένει βασικά ίδιο, αλλά προστίθενται σε αυτό νέες γνώσεις. Επίσης βελτιώνεται ο τρόπος μετάδοσης της γνώσης αλλά και τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας τόσο στο αμφιθέατρο όσο και στο εργαστήριο.

Σήμερα έχουμε κατασταλάξει πια σε πολλά και κυρίως στο ότι ο προφορικός τρόπος μετάδοσης της γνώσης πρέπει να είναι απλός, περιεκτικός αλλά και πολύ επεξηγηματικός. Αυτή την αρχή προσπαθήσαμε να τηρήσουμε και κατά τη συγγραφή του βιβλίου, θελήσαμε δηλαδή να μεταδώσουμε με απλό τρόπο τις βασικές γνώσεις, αλλά και την αγάπη για το αντικείμενο και την εργαστηριακή ιατρική. Κατά τη συγγραφή στηριχτήκαμε στην πλέον σύγχρονη βιβλιογραφία και τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες για να φέρουμε κοντά, κυρίως στον προπτυχιακό φοιτητή, μια σύνοψη της επιστήμης μας, της Ιατρικής Μικροβιολογίας.

Ο αναγνώστης, που μας γνωρίζει, θα αναγνωρίσει στο βιβλίο όσα στοιχεία μας χαρακτηρίζουν, θα αναγνωρίσει την απλότητα, την περιεκτικότητα, την πληρότητα που δεν αφήνει ερωτηματικά επί του κειμένου. Αλλά θα αντιληφθεί και την παρότρυνση προς περαιτέρω γνώση και μεγαλύτερη εμβάθυνση.

Το μεγαλύτερο μέρος του πονήματος αποτελεί έργο του δόκτορα Ν. Πόγγα, ο οποίος διδάσκει επί σειρά ετών Ιατρική Μικροβιολογία και Βακτηριολογία, ενώ η συμβολή της δόκτορος Αικ. Χαρβάλου μπορεί να είναι μικρότερη σε όγκο, αλλά είναι εξίσου ουσιαστική.

Παρά τις αντιθέσεις και διαφορές, που φυσικά υπήρξαν λόγω των διαφορετικών εμπειριών, πορείας και χαρακτήρων, συνεργαστήκαμε συμπληρωματικά σαν μία μικρή ομάδα και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι απολαύσαμε τη συγγραφή του έργου μέχρι τέλους.

Πιστεύουμε πως το βιβλίο θα είναι χρήσιμο σε πολλούς συναδέλφους που ασχολούνται με την ιατρική διάγνωση αλλά και στα τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ που περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα σπουδών μία ή περισσότερες από τις ενότητες του παρόντος. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Βακτηριολογία, ιολογία, παρασιτολογία, μυκητολογία
Κωδικός προϊόντος: 173598
ISBN: 960-210-577-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Οκτωβρίος
Έτος Έκδοσης: 2011
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 355
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 28χ21Χαρβάλου, Αικατερίνη

Η Αικατερίνη Χαρβάλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΤΕΙ Αθηνών
Είναι ιατρός μικροβιολόγος από το 1991 Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανμίου της Αθήνας το 1982 και την υπηρεσία της ως αγροτικός ιατρός 19831984 στο νοσοκομείο του Πύργου Ειδικεύτηκε στην μικροβιολογία στο Ιατρικό Πανεπιστημιακό Κέντρο της Γενεύης όπου παράλληλα εκτελούσε χρέη βοηθού ιατρού ως ισότιμου μέλους στην έρευνα και στην εκπαίδευση Membre Ligitime de la Recherche et de ΙEnseignement Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξεπόνησε το διδακτορικό της "Mελέτη αντιγόνων του Cαmpylobacter jejunicoli Κλωνοποίηση και μερική έκφραση αντιγόνων της εξωτερικής μεμβράνης του Cαmpylobacter coli μέσα σε Escherichia coli" Ανακηρύχτηκε διδάκτορας του Πανμίου της Γενεύης το 1988 με άριστα Υπότροφος του Εμπειρικίου Ιδρύματος στο Πανμιο τηςΓενεύης 1998 και της Federation of European Microbiology Societies FEMS στο Trinity College Dtlblin 1986 Κατέχει τον τίτλο εξειδίκευσης του Υπουργείου Υγείας στην Κλινική Μικροβιολογία από το 1996 Από το 1989 έως το 1997 συμβασιούχος ΠΔ407 λέκτορας και επίκουρος καθηγήτρια του Πανμίου Κρήτης Επισκέπτης καθηγήτρια σε μεταδιδακτορική σπουδή στην πολλαπλή αντοχή στο Tufts University Centre for Adaptation genetics and Drug Resistance Boston USA 19961997 Από το 1997 καθηγήτρια Τομέα Μικροβιολογίας στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Αθήνας διδάσκει Ιατρική Μικροβιολογία ΒιολογίαΜοριακή Βιολογία και Μεθοδολογία Έρευνας Το 20032004 σε sabbaticaI στο Department of Cellular and Molecular Pharmacology Medical School Catholic Unversity of Louvain Βέλγιο Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας του ΕΣΥΔ του Υπουργείου Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έκτο πρόγραμμα πλαίσιο Κριτής στα περιοδικά "Biotechnology and Bioengineering" και "Microbial Ecology" Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 25 ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός υπεύθυνος ή συνεργάτης Έχει συγγράψει τρία βιβλία ερευνητικά άρθρα περίπου 25 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια περισσότερες από 60 και έχει βιβλιογραφικές αναφορές περισσότερες από 500 Έχει βραβευθεί ως μέλος ερευνητικής ομάδας από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και τον ΠΙΣ τουλάχιστον τρεις φορές και με δύο Βραβεία Σωτήρη Παπασταμάτη Το 2005 παρασημοφορήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου Ινστιτούτο Ιολογίας και Ανοσολογίας για την συμβολή της σε κοινά ερευνητικά προγράμματα
Συμμετείχε στην ομάδα SESAME για την εγκατάσταση του γραμμικού επιταχυντή στην Μέση Ανατολή ένα έργο Ευρωπαίων Αμερικανών και Μεσανατολιτών επιστημόνων για την προώθηση της ειρήνης και της επιστήμης στην περιοχή στο Ευρωπαϊκό δίκτυο για να Μυκοπλάσματα του γεννητικού συστήματος και σε άλλες επιστημονικές ενώσεις Είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας του ΟΒΙ Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μέλος ερευνητικής ομάδας από το 2001 για νέα αντιμυκητιασικά παράγωγα ελεγχόμενης αποδέσμευσης Patent Certifιcate number: ΟΒΙ 1003871 Από τον Απρίλιο του 2006 είναι Εθνικός Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Γενική Διεύθυνση Έρευνας στις Βρυξέλλες Directorate General Research Science Economy and Society Unit Ι4 Scientific Culture and gender issues

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Πρωτόκολλα κλινικής μικροβιολογίας  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Μικροβιολογία Παρασιτολογία
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Οδυσσέας
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 

Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του
Μη διαθέσιμη τιμή ...
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Ιατρική μικροβιολογία
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.