Product

Ιδεολογικά ρεύματα, πολιτικά κόμματα και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση 1950-1965

Product

Ιδεολογικές διαστάσεις του "άλλου" στο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο

Ιδεολογικές διαστάσεις της παιδικής λογοτεχνίας

Κωδικός:
45554
Manufacturer: 
Description: 

Η μελέτη αυτή, με οδηγό της τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία, επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους η ιδεολογία διαπερνά τα κείμενα της παιδικής λογοτεχνίας και στο πώς μεταπλάθεται μέσα από τους ποικίλους αφηγηματικούς χειρισμούς, που μπορεί να αναδειχθούν σε τρόπους είτε ελέγχου είτε απελευθέρωσης του αναγνώστη. Τα ιδεολογικά ζητήματα μελετώνται στη βάση δύο κατηγοριοποιήσεων: μιας θεματικής και μιας ειδολογικής.

17,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη αυτή, με οδηγό της τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία, επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους η ιδεολογία διαπερνά τα κείμενα της παιδικής λογοτεχνίας και στο πώς μεταπλάθεται μέσα από τους ποικίλους αφηγηματικούς χειρισμούς, που μπορεί να αναδειχθούν σε τρόπους είτε ελέγχου είτε απελευθέρωσης του αναγνώστη. Τα ιδεολογικά ζητήματα μελετώνται στη βάση δύο κατηγοριοποιήσεων: μιας θεματικής και μιας ειδολογικής. Εν κατακλείδι, η συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο ενήλικος τις αναγνωστικές ικανότητες και την κριτική ικανότητα του παιδιού έχει πολύ μεγάλη σημασία για το είδος του ιδεολογικού ελέγχου ή της χειραγώγησης που θα ασκήσει στα παιδιά μέσω των λογοτεχνικών κειμένων και των αφηγηματικών τους τεχνικών.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8041-57-0
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μένη Κανατσούλη είναι Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ και πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στην ιστορική και κοινωνική ανθρωπολογία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και ανακοινώσεις της σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συλλογικά έργα, καθώς και αρκετά βιβλία.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8041-57-0
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο